To je to što me zanima!

Banksy u borbi protiv 'Guessa': Pozvao sve kradljivce da njima naprave isto što su oni njemu

Legendarni umjetnik poznat je diljem svijeta zbog svojih prepoznatljivih i specifičnih umjetničkih djela, koja često možemo vidjeti na različitim predmetima, a često od njega ne traže dopuštenje
Vidi originalni članak

Britanski umjetnik Banksy, čiji je identitet još uvijek nepoznat, požalio se na društvenim mrežama na jedan svjetski poznati brend odjeće.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Objavio je fotografiju izloga trgovine u ulici Regent u Londonu, u kojemu se nalazi kopija jednog od njegovih grafita. Također, na odjeći koja je izložena nalaze se neki njegovi radovi. Vlasnici trgovine nisu pitali za njegovo dopuštenje za korištenje umjetničkih djela, što je Banksyja naljutilo.

POSLAO PORUKU Je li Banksy autor crteža na uništenoj ukrajinskoj kući?

Kako bi riješio problem, pozvao je sve kradljivce da posjete navedenu trgovinu i posluže se njihovom odjećom - za besplatno. 

- Pozornost kradljivci. Molim vas idite u Guess u ulici Regent. Poslužili su se mojim radovima bez pitanja, koliko krivo može biti ako vi to isto napravite njihovoj odjeći - napisao je u tekstu na fotografiji.

Guess je nedavno izbacio novu kolekciju odjeće, a u oglasima su se hvalili predmetima koji sadrže grafite poznatog umjetnika. Nakon objave trgovina se navodno zatvorila, a izloge su prekrili te pojačali osiguranje.

POGLEDAJTE VIDEO: VELIKI INTERVJU S DUŠANOM BUĆANOM

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Hrvat za Hrvate 19.11.2022.

    Legenda..

  • Demetra 💙 19.11.2022.

    Kako će ga pitat za dopuštenje, ako nitko ne zna tko je?

Komentiraj...
Vidi sve komentare