To je to što me zanima!

Bivša časna sestra Bernardica Juretić progovorila o izlasku iz samostana: 'Ljubav nije razlog'

Povodom 30. godišnjice zajednice 'Susret', bivša ministrica socijalne politike i mladih te bivša časna sestra osvrnula se na odlazak iz samostana te odlučila ušutkati glasine koje kruže o razlogu izlaska
Vidi originalni članak

Bivša ministrica socijalne politike i mladih, Bernardica Juretić (59), za Slobodnu Dalmaciju je ispričala o svom odlasku iz samostana 2001. godine. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Bernardica je svoj život posvetila humanitarnom radu i borbi protiv ovisnosti. Zajednica 'Susret' proslavila je 30. godišnjicu, a ona je povodom toga progovorila o detaljima iz privatnog života te se osvrnula na glasine koje kruže medijima.

"SAMO TI TO MOŽEŠ, ALI NE SAM" Zajednica Susret obilježila je međunarodni dan borbe protiv zloporabe droga...

- Svašta se govorilo u glasinama koje su kružile o mom izlasku iz samostana, od nesretne ljubavi pa nadalje. Najviše sam o sebi 'doznala' iz medija. Ha-ha… No nisam se na to obazirala ni prije ni sada. Otkako sam izišla iz samostana, stalno se pričalo da se udajem… Evo, svjedoci ste i sami da sam se udala tek s 53 - ispričala je Juretić.

Nakon što je napustila samostan nije htjela otkriti koji je njezin razlog tomu, a ni danas ne želi otkriti previše detalja.

- O tome ne govorim. Kao što sam imala jedan unutarnji poziv zašto sam otišla u časne, tako je u meni sazrijevao i unutarnji proces koji je rezultirao odlukom o izlasku. Nije da nešto krijem, nego jednostavno to mogu razumjeti samo oni koji su na nekom duhovnom putu. Razlog nije ni ljubav, ni svađa u crkvi, kao niti jedan 'razlog' koji se povlačio kroz nagađanja u medijima i u javnosti - govori Bernardica.

Bernardica se udala za zagrebačkog poduzetnika Vladu Rožmana 2016. godine, a Slobodnoj Dalmaciji ispričala je kako brak nije promijenio njezin život jer je u bračne vode ušla kao zrela osoba.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • VLADEK72 01.02.2023.

    Nije ljubav prema osobi, nego potreba za onim stvarima.

  • ivan 3:16 30.01.2023.

    jel to ona : nek crknu ?

  • mdcro24 30.01.2023.

    Nista joj ne vjerujem, samo gluma

Komentiraj...
Vidi sve komentare