To je to što me zanima!

Borna Kotromanić iskreno: 'Božić je postao masovni cirkus, nema više čari i simbolike'

Božić je stanje duha, a ne dan u godini. Božić nije sječa jelki kada znamo koliko je svako stablo dragocjeno. Božić nisu skupi adventski hamburgeri i zastoj u prometu. Božić je mali Bog koji traži svoj dom u svima, rekla je
Vidi originalni članak

Poduzetnica Borna Kotromanić (50) svoje je djetinjstvo provela u malenom mjestu u kojem su blagadni imali posebno značenje. Bio je blagoslov kada je obitelj bila na okupu, odlazak na polnoćku, kićenje bora i sve ostalo što Božić donosi. No, s godinama je primjetila kako ovaj blagdan gubi vrijednost.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Kao dijete u Dalmaciji, kićenje bora na Badnjak, odlazak na polnoćku i potom otvaranje darova bili su lijepi rituali. No, s vremenom shvatiš da bakalar ne voliš, fritule možeš jesti cijelu godinu, kićenje bora ti je s godinama dosadilo, a kupnja poklona za veliku obitelj za Božić više je teret nego radost - izjavila je Borna za RTL.

 Poduzetnica je shvatila kako blagdan više nema onu simboliku i ljepotu kakvu je nekada imao.

UVIJEK ORIGINALNA Borna Kotromanić u najhrabrijoj kombinaciji dosad: Spoj sandala na visoku petu i vunenih čarapa

-  Ne vidim u tom blagdanu, onako kako se danas slavi, ni ljepotu ni simboliku. Imam blagoslov da mi je obitelj stalno na okupu i ne trebam izliku ovakvog praznika da se okupimo - rekla je Borna.

 Smatra kako je Božić postao 'žrtva konzumerizma', a ljudi materijalisti.

- Apsolutno, ovaj blagdan više nema nikakve veze sa štovanjem, introspekcijom i duhovnošću već je postao masovni cirkus iliti kolektivno ludilo - nadodala je.

- Božić je stanje duha, a ne dan u godini. Božić nije sječa jelki kada znamo koliko je svako stablo dragocjeno. Božić nisu skupi adventski hamburgeri i zastoj u prometu. Božić je mali Bog koji traži svoj dom u svima nama 365 dana u godini, empatijom prema onima u nevolji, razlikovanjem dobra od zla, poštovanjem prema svom tijelu i osluškivanjem vlastitog srca - pojasnila je poduzetnica.

Podsjetimo, Borna iza sebe ima propali brak s poduzetnikom Lukom Rajićem (57) od kojeg se razvela 2006. godine. Zaprosio ju je samo šest mjeseci nakon slučajnog susreta 1995., a u braku su dobili tri sina.

POGLEDAJTE PARTY TAXI MIX S LUKOM BASIJEM:

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Robert Plant 30.12.2021.

    Otkad je spiskala svu lovu i zivi od milostinje sinova naravno da gleda na mnoge stvari drugim očima.

  • bree77 25.12.2021.

    Eh da je samo Božić masovni cirkus ...

  • 25.12.2021.

    Kako joj je “kralj mlijeka”? “Muze” li još gdje koga ? Ili samo troše što su davno “pomuzli” ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare