To je to što me zanima!

Braco iz 'Noćne more': Ševa je bio 'glavni kotač' i velik čovjek

Iskrenošću i izricanjem vlastitog mišljenja na zanimljiv i osebujan način Ševa je uvijek znao razveseliti i nasmijati svakoga, a njegova spontanost i šarm nikoga nisu mogli ostaviti ravnodušnim, rekao je Bandić
Vidi originalni članak

Zvonimir Levačić Ševa umro je u snu prije osam godina u svojoj kući na zagrebačkoj Peščenici, a bio je neizostavni član kultne emisije 'Noćna mora' koju je pokrenuo pokojni pustolov, putopisac i autor dokumentarnih filmova Željko Malnar

- Ševa je bio mali, ali velik i nevjerojatno hrabar čovjek, koji nikad nije plakao. Živio je na osebujan način - istaknuo je svojedobno Senad Hasanović Braco (65). Ministra obrane izmišljene Republike Pešćenica na posljednji počinak su ispratili zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, političari Ljubo Česić Rojs, Slaven Letica, Pero Kovačević i još stotine ljudi. 

- Ševa je bio glavni kotač, bez kojeg emisija ne bi bila gledana - dodao je Braco koji se nekada svako jutro nalazio s kolegom iz 'Noćne more' u kvartovskom kafiću, a smatrao ga je dijelom svoje obitelji. Amerikanci su se divili Ševinom pjevačkom umijeću pa je portal Dangerous Minds njegovu izvedbu pjesme Sergea Gainsbourga i Jane Birkin ‘Je t’aime... moi non plus’ proglasio raritetnom. 

- Neizmjerno me je pogodila i ražalostila vijest o smrti mojeg prijatelja Zvonimira Levačića – Ševe, velikog čovjeka i dobričine kakvih danas nema mnogo. Svojom iskrenošću i izricanjem vlastitog mišljenja na zanimljiv i osebujan način Ševa je uvijek znao razveseliti i nasmijati svakoga, a njegova spontanost i šarm nikoga nisu mogli ostaviti ravnodušnim - napisao je zagrebački gradonačelnik Bandić.

Ševa je bio jedini pošten i neiskvaren ministar u Hrvatskoj, čovjek posve lišen zločestoće, neki čak kažu ‘zadnji pošteni Hrvat’. Kad se razbolio, danima nije htio otići u bolnicu. Dugo je imao zdravstvenih problema, a onda su ga jednog jutra našli mrtvog u kući. Kažu da je bio nasmiješen..

Pogledajte neke od epizoda 'Noćne more' sa Ševom koji je uspio parirati čak i košarkašu Denisu Rodmanu u šutevima. 

 

 

 

 

Idi na 24sata

Komentari 88

  • kinezojapanac 06.05.2018.

    Ko rođeni brat Bandića.

  • MINISTAR_3 06.05.2018.

    I što reko,ne poreko,mmm daaa

  • škver 06.05.2018.

    Noćna Mora za mene je bila zakon!

Komentiraj...
Vidi sve komentare