To je to što me zanima!

Britanci pišu da je Marley ujedinio Hrvate sa Srbima

Spomenik prikazuje pjevača sa stisnutom šakom u zraku koja predstavlja mir i toleranciju. Ovo je prvi kip u Europi koji je podignut u njegovu čast
Vidi originalni članak

Britanski Guardian s naslovom "Marley je ujedinio Hrvate i Srbe" piše kako bi Balkanci trebali naučiti nekoliko lekcija od legende regae glazbe Boba Marleya. Preminuli pjevač je u selu Banatski Sokolac, u kojem se održava četvrti festival "Rockvillage", dobio spomenik. Napravio ga je hrvatski kipar Davor Dukić. Kip je visok 190 centimetara, a obložen je poliesterom. Spomenik prikazuje pjevača s gitarom i sa šakom u zraku koja predstavlja mir i toleranciju. Stigli su brojni fanovi iz Hrvatske i Srbije. Među prisutnima bili su Dado Topić i srpski glazbenik Jovan Matić. Obožavatelji su simbolično podigli šake u zrak i tako pokazali da su shvatili poruku. Ovo je prvi spomenik u Europi koji je podignut u Marleyevu čast. U Mostaru je 2005. godine brončani spomenik dobio Bruce Lee. U jednom srpskom selu svoj kip ima i Rocky, kojega glumi Sylvester Stallone.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • minim 26.08.2008.

    Roki je dobio spomenik u općini Žitište pokraj Zrenjanina.

  • branchburg 25.08.2008.

    Lijepo od Britanaca da tako misle....ali mislim da se TAJ Bob Marley jos nije rodio :))

  • volimSunce 25.08.2008.

    Ja cu nesto sasvim drugo: neki dan je bila tema "Kosovo je Srbija" (plakat u Zadru). Ja napisem: vjerovatno je to bio americko-srpski plivac Cavic( jer je navodno nosio tu majicu u Amsterdamu) Ja to smatram smijesnim i nevaznim ali me je administrator odmah izbrisao??? Zar se covjek ne smije vise ni nasaliti? Neki koji psuju i prostace po forumu se ne brisu. Jel su to privilegirani ili sto? Pozdrav admin. i ne pretjeruj nego ostani objektivan.

Komentiraj...
Vidi sve komentare