To je to što me zanima!

Budućnost je blizu: Čekaju nas svjetovi sastavljeni od mašte

U dalekoj budućnosti 2045., mnogi imaju želju pobjeći iz tmurnog pravog svijeta u globalnu mrežu virtualne utopije gdje mogu voditi idilični alternativni život igrajući igre
Vidi originalni članak

Već desetljećima pisci SF-a pišu o virtualnim svjetovima u koje se ljudi mogu 'povući' kako bi izbjegli stres svakodnevice. Jedan takav svijet je i OASIS u nadolazećem filmu Stevena Spielberga, 'Igrač broj jedan'.

Film započinje smrću ekscentričnog multimilijardera i tvorca igre OASIS, Jamesa Hallidayja. Njegova oporuka bila je iznenađenje mnogima koji su pratili život legendarnog bogataša.

Umjesto da je novac naslijedila njegova obitelj, oporuka je ostavila bogatstvo onome tko pobijedi u dobro smišljenom lovu na blago. I to u lovu na bogatstvo unutar video igre. A tinejdžer Wade svoje dane provodi upravo igrajući tu igru.

BLADE Iskreno do boli: Prvi Marvelovi filmovi imali su koma negativce

U dalekoj budućnosti 2045., mnogi imaju želju pobjeći iz sumornog pravog svijeta u globalnu mrežu virtualne utopije gdje mogu voditi idilični alternativni život igrajući igru. Wade je jedan takav igrač i to ponajbolji.

Nakon što Wade shvati o kakvom se bogatstvu radi, u utrci za blagom će se suprotstaviti kako opakim protivnicima u igri, tako i pravim neprijateljima u stvarnom svijetu. Igra je upravo postala opasna.

Pogledajte novi video

U glavnoj ulozi u filmu je Tye Sheridan koji je odlično odglumio Scotta Summersa/ Cyclopsa u filmu 'X-Men: Apocalypse'. Podršku mu daju Vin Diesel, Olivia Cooke i Hannah John-Kamen, uz poslovično dobrog Bena Mendelsohna, T.J. Millera, Simona Pegga te oskarovca Marka Rylancea. 'Igrač broj 1' u kina dolazi 29. ožujka ove godine.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Dr.Gonzo. 19.02.2018.

    Samo neka se pogleda razlika u grafici 2000. I 2018. to je 18 godina, razlika je ogromna, sad si pomisli sta ce biti 2045. za 27 godina... Vrlo lako su moguce ovakve stvari, ja ih jedva cekam. Uskoro nam dolaze VR filmovi I serije. Buducnost je tu, tko se boji neka ostane u sumarku .

Komentiraj...
Vidi sve komentare