To je to što me zanima!

Cardi B objavila je umjetničko djelo bez dopuštenja: Talijanski umjetnik zaprijetio joj tužbom

Pjevačica je poznata po svojim neobičnim modnim kombinacijama, a ove je godine za Noć vještica promijenila nekoliko kostima. Međutim, zbog jednog bi mogla završiti na suđenju
Vidi originalni članak

Pjevačica Cardi B (30) mogla bi biti optužena zbog kostima koji je nosila za Noć vještica. Poznata reperica maskirala se u lik iz Simpsona, Marge Simpson te objavila fotografije na Instagram.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Za kostim ju je inspiriralo umjetničko djelo iz serije 'Ikona stila Marge Simpson', umjetnika aleXandra Palomba iz 2013. godine. Cardi je za kostim odabrala crnu dugačku haljinu dizajnera Thierryja Muglera iz 1995. godine.

INCIDENT IZ 2018. Cardi B pretukla je konobaricu u striptiz klubu i zbog toga dobila 15 dana rada za opće dobro

Uz fotografije sebe, uključila je i fotografiju navedenog umjetničkog djela, ali je označila samo Muglera. Palomba u objavi nije niti spomenula.

- Cardi B i njezini suradnici koristili su moj umjetnički rad bez ikakvog odobrenja, ponižavajući njegovo izvorno značenje, isključivo u komercijalne svrhe - rekao je Palombo, a na društvenim mrežama se nadovezao na ovu temu:

IMA DVOJE DJECE Slavna reperica Cardi B fotkom sinčića raznježila pratitelje pa im otkrila: 'Ja želim još djece'

- Pisali smo Cardi B i suradnicima i pitali kako to da nas nisu kontaktirali za dopuštenje za korištenje umjetničkog djela, kršeći politiku Mete o pravima intelektualnog vlasništva. Još uvijek nema odgovora.

Odvjetnik oštećenog umjetnika kontaktirao je tim za promidžbu Atlantic Recordsa, a oni su mu rekli kako pjevačica nije bila svjesna da iza slike stoji umjetnik. Također tvrde da će Cardi rado dodati zasluge umjetniku. O potencijalnoj tužbi su obaviješteni svi, a Cardi je dobila rok od tjedan dana da podijeli novu objavu gdje će označiti aleXandra.

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare