To je to što me zanima!

Charles je na majčinu sprovodu ostavio jedno prazno mjesto, evo zašto je kralj to napravio

Prema kraljevskom protokolu, nitko ne smije sjesti ispred kraljice kako joj ne bi zaklonio pogled, a ovu tradiciju nastavit će, čini se, i novi kralj
Vidi originalni članak

Kralj Charles III. (73) ostavio je jedno prazno mjesto na kraljičinom pogrebu u Memorijalnoj kapeli kralja Georgea VI. Izgleda kako je napravio to da bi odao počast tradiciji koju je pokrenula njegova voljena majka Elizabeta II.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Prema kraljevskom protokolu, nitko ne smije sjesti ispred kraljice kako joj ne bi zaklonio pogled, a ovu tradiciju nastavit će, čini se, i novi kralj. Kraljica se nikada nije osjećala ugodno sjedeći u prvom redu, iako je kapela kralja Georgea VI. bila njezina privatna kapela.

Kraljica je obično sjedila u drugom redu sa svojim suprugom, pokojnim princom Phillipom te je ostavljala praznu stolicu u prvom redu kako joj, prema protokolu, nitko ne bi zaklonio pogled.

POGLEDAJTE VIDEO: 'MOJA MAJKA JE NJEGOVALA KRALJA'

ODLAZAK VOLJENE KRALJICE FOTO Emotivni Charles potpuno se slomio na majčinu pogrebu

Prošle je godine snimljena na pogrebu svog supruga, princa Phillipa, sjedeći u drugom redu sama zbog tadašnjih ograničenja vezanih uz koronavirus.

Charles je ovom gestom odao posljednju počast svojoj majci, kraljici Elizabeti II. Majčina smrt i njezin posljednji ispraćaj potpuno su ga slomili. Nije mogao suspregnuti emocije. U jednom trenutku snimile su ga kamere u suzama.

POGLEDAJTE VIDEO: SPROVOD UŽIVO

Idi na 24sata

Komentari 14

  • sinjskidišpetpk 20.09.2022.

    Nije mu umrla kraljica već majka

  • x00x 20.09.2022.

    dva velika događaja srt neke babe prekosvijeta i najveca pljacka u povijesti hrvatske.... o kojem bi nasi novinari vise pisali? hmmmm

  • x00x 20.09.2022.

    nego slabo se pise o INI i nasem velikom vođi

Komentiraj...
Vidi sve komentare