To je to što me zanima!

'Čudesne zvijeri i gdje ih naći': Dočekalo nas je pregršt priča

Ono što nas svaki put oduševi kad su u pitanju razni nastavci i spinoffi djela je kada u nastavku dobijemo posve novo djelo. A ''Čudesne zvijeri i gdje ih naći' svakako to jesu
Vidi originalni članak

J.K. Rowling ima za ispričati još puno priča smještenih u svijet Harryja Pottera, a za svoj prvi spinoff odabrala je prequel franšize smješten u New York u 1926. godinu. 'Čudesne zvijeri i gdje ih naći' prati protagonista Newta Scamandera (Eddie Redmayne) koji pokušava vratiti odbjegle magične zvijeri u svoj magični kovčeg.

I dok su spomenuta čudovišta i zvijeri vrhunski napravljene, gledati Newta i njegovu družinu jednostavno nije niti približno toliko zabavno koliko je to bio slučaj s Harryjem, Ronom i Hermione.

Newt je također krajnje atipičan protagonist: introvertiran je, nespretan te ima bizarnu fascinaciju s najčudnijim stvarima. Zbog toga bi vjerojatno trebao biti barem malo simpatičan, no nakon sat i pol gledanja njegove malenkosti na velikom platnu, samo smo htjeli izaći iz kina jer je jednostavno postao naporan. Ostatak njegove ekipe, Tina Goldstein (Katherine Waterston), Queenie Goldstein (Alison Sudol) i Jacob Kowalski (Dan Fogler) su nešto probavljiviji, no između grupe jednostavno nema nikakve posebne kemije zbog čega ovaj film nikada ne ostavlja posebno dobar dojam.

I dok se Newt i škvadra stalno sukobljavaju s MACUSA-om, američkim autoritetom za magiju i sve što se magije tiče, Percival Graves (Colin Farell) se bavi s obitelji bezjaka koji mrze magiju i mladićem imena Credence (Ezra Miller). Ove dvije priče su tematski previše različite da bi ih ugurali u isti film jer s jedne strane imamo Newta koji se glupira dok izvodi blesavi ples parenja kako bi privukao nekakvu kreaturu u svoj magični kovčeg, a s druge strane Graves istražuje zlostavljanje djece, psihološku traumu i ubojstvo.

I dok je zvjezdana glumačka postava više-manje dobro odradila svoj posao, jednostavno se ne možemo oteti dojmu da scenaristi nisu bili sigurni kakav film žele servirati, a ni redatelj David Yates se ovoga puta nije snašao u redateljskoj stolici unatoč činjenici da je režirao čak četiri filma o Harryju Potteru. Naime, 'Čudesne zvijeri i gdje ih naći' pate od ukočenih kadrova, hrpetine praznog prostora i pretjeranog korištenja zelene podloge u scenama koje su zaista mogle biti snimljene na pravim lokacijama.

Ostatak recenzije donosi IGN Adria.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare