To je to što me zanima!

Da je Bach imao električnu gitaru, zvučao bi upravo ovako

Toccata i fuga u d-molu doživjela je brojne izvedbe i interpretacije, čak i u Disney crtanom filmu Fantazija, koji je osvojio dva Oscara, a sada je dobila i svoju električnu izvedbu
Vidi originalni članak

Glazbenik Bruno MičetićCordas Quartet donose novo viđenje skladbe baroknog skladatelja Johanna Sebastiana Bacha koju su umjesto na klasičan način odsvirali na električnoj gitari

POGLEDAJTE VIDEO:

Jedna od najboljih baroknih skladbi dolazi u potpuno novom ruhu, iako je prvotno namijenjena orguljama sada je možemo čuti u gitarističkom ruhu. Bach je jedan od najvećih skladatelja svih vremena, a Brunu je inspirirao na mnogo načina. 

- Bach je za mene vječna inspiracija, kao i za mnoge moje kolege a ovo je samo jedan od načina interpretacije njegove glazbe. Prije snimanja sam ovu stvar izvodio pred kolegama iz svijeta klasične glazbe, i njihova podrška mi je bila znak da je moje viđenje Bacha svježe i snažno. Bach je tu i kad sviram metal, a njegove improvizacije i spontanost čujem i kad sviram jazz - rekao je Bruno.

- Ostvario sam svoju veliku želju sa ovom izvedbom, i razmišljam i o cijelom albumu na kojem bi se našlo više različitih skladatelja iz svijeta klasične glazbe. Htio bi se posebno zahvaliti Gradu Daruvaru koji  nam je ustupio  prekrasan dvorac Janković za potrebe snimanja ovog video broja i cijelom mojem timu koji je radio na audio i video produkciji - kaže Mičetić.

DRUGO MJESTO NA DORI Marko Bošnjak o pohvalama: 'Talent je nešto što je urođeno, ali bez rada sve pada u vodu'

Toccata i fuga u d-molu doživjela je brojne izvedbe i interpretacije, čak i u Disney crtanom filmu Fantazija, koji je osvojio dva Oscara, a do danas je ova kompozicija ostala najpoznatije djelo orguljaškog repertoara.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare