To je to što me zanima!

Da je glasovala samo publika, išli bismo u finale Eurosonga

Europska unija javnih radio-difuznih servisa objavila je detaljniju podjelu glasova s Eurosonga. Publika nas je stavila na 10., a žiri na nesretno 13. mjesto u poretku
Vidi originalni članak

Nismo se mogli oduprijeti bivšim SSSR-ovskim dobrosusjedskim odnosima i lobiju. Svim finalistima želimo sreću - izjavio je Ante Galić, drugi tenor Klape s mora, nakon što se Hrvatska nije plasirala u finale Eurosonga.

Nakon što je Europska unija javnih radio-difuznih servisa objavila detaljnu tablicu glasova koje je pojedina država natjecateljica dobila na Eurosongu, vidljivo je da bi, da se u obzir uzimaju samo glasovi publike, Klapa s mora išla u finale. 

Naime, žiri je izvođačima davao ocjene od 1 (najpopularnija pjesma) do 16 (najmanje popularna pjesma). Prema mišljenju žirija, dodijeljeno nam je 13. mjesto. Glasovi publike zbrajali su se istom metodom - što više glasova, manji ukupan zbroj, dakle bolji plasman. Publika nas je smjestila na 10. mjesto u ukupnom poretku, dakle definitivno bismo išli u finale. 

Svi su izvođači zatim rangirani posebnom metodom zbrajanja glasova publike i žirija te dijeljenjem istih s brojem zemalja koje su glasale.

Idi na 24sata

Komentari 59

  • mazaluna 31.05.2013.

    Ma dečki zlatni ste ali ne za Eurosong(kao i mnogi drugi) Natrag u konobe tamo spadaju klape.

  • KikiMaric 31.05.2013.

    Pa valjda je ziri mjerodavniji od publike, ovi su glasovi i tako bili samo do susjednih zemalja. Pih, sad se izvlace na sve i svasta, pjesma je smece i amen

  • jaja04 31.05.2013.

    nema tu alkemije, da je pjesma valjala, išli bi dalje

Komentiraj...
Vidi sve komentare