To je to što me zanima!

Danska kraljica Margareta II. oduzela titule unucima, oglasio se princ: 'Izgubili su identitet'

Od 1. siječnja 2023. godine princ Nikolaj, princ Felix, princ Henrik i princeza Athena više neće biti prinčevi i princeza. Umjesto toga koristit će titule grofa ili grofice
Vidi originalni članak

Danski princ Joachim (53) reagirao je na odluku svoje majke kraljice Margarete II. (82) da njegovo četvero djece oduzme titule prinčeva i princeza.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Svi smo jako tužni. Nikada nije zabavno vidjeti kako se vašu djecu loše tretira. Nalaze se u situaciji koju ne razumiju. Dobio sam obavijest pet dana unaprijed da kažem svojoj djeci da će im na Novu godinu biti oduzet identitet. Jako, jako mi je žao što vidim da ne razumiju što im se događa - rekao je Joachim za danske medije.

- U svibnju mi je predstavljen plan koji je u osnovi rekao da će se to dogoditi kada svako od djece napuni 25 godina. Athena u siječnju puni 11 godina - dodao je.

Na pitanje kako je ta odluka utjecala na njegov odnos s majkom samo je kratko komentirao.

- Mislim da ne trebam elaborirati ovdje - poručio je princ.

OBJAVILI SMRTNI LIST Otkrili uzrok smrti Elizabete II.

U izjavi za medije, palača je inzistirala na tome da objava nije trebala biti iznenađenje.

- Kao što je kraljica jučer izjavila, odluka se dugo čekala. Shvaćamo da su trenutno u pitanju mnoge emocije, ali se nadamo da će se poštovati kraljičina želja da Kraljevska palača bude prikladna za budućnost - rekao je glasnogovornik.

Od 1. siječnja 2023. godine princ Nikolaj, princ Felix, princ Henrik i princeza Athena više neće biti prinčevi i princeza. Umjesto toga koristit će titule grofa ili grofice i od sljedeće godine neće biti Njihova visočanstva, nego Njihove ekselencije. Danska kraljica rekla je da je to u skladu s 'drugim kraljevskim kućama', piše People.

Taj potez neće utjecati na djecu Margaretina najstarijeg sina i prijestolonasljednika Frederika, koji sa suprugom princezom Mary ima dva sina i dvije kćeri.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Imperatrice 01.10.2022.

    Doživjela sam taj fenomen "prvorođenca" u bliskoj okolini i mogu samo reći da je ta obitelj uništila mlađe sposobno i pametno dijete psihički kako bi "uzdigla" podkapacitiranog miljenika-prvorođenca (radno mjesto:vozač) "Pametni" danas nije u kontaktu sa roditeljima, bratom, gradi svoj business, otišao i iz posla i iz obitelji, sam sve od nule, a "Prvi" čeka da stari od 80 god proda firmu i da on i njegova obitelj dođu (opet) do velike količine novaca bez pokrića. Pričam o nekoliko stotina tisuća eura. Čovjek ne vjeruje dok ne vidi tu zatucanost na djelu i koliko ta glupost oko datuma rođenja bespotrebno uništava živote pojedinaca, a i obitelji u cjelini 

  • ksenijast 30.09.2022.

    ...zivot je stvarno surov...

Komentiraj...
Vidi sve komentare