To je to što me zanima!

Direktor Disneyja progovorio o štrajku u Hollywoodu: 'Razorni zahtjevi, a očekivanja nerealna'

Oko 160.000 glumaca i srodnih zanimanja priključili su se scenaristima koji su prestali raditi početkom svibnja. Najveći je ovo štrajk što je Hollywood vidio u posljednjih 40 godina
Vidi originalni članak

Ovo me jako uznemiruje. Razgovarali smo o svim promjena s kojima se suočavamo i oporavku od COVID-a u ovoj industriji. Razumijem želju sindikata da radi u ime svojih članova, ali postoji razina očekivanja koja jednostavno nisu realna realno, rekao je glavni direktor Disneyja, Bob Iger na CNBC-u o štrajku u Hollywoodu.

ŠTRAJK U HOLLYWOODU 'Dadilja' Fran Drescher držala je emotivan govor na prosvjedu: 'Direktori im zarađuju milijune'

Također je u izjavi rekao da su zahtjevi koji traže vrlo 'razorni za filmsku industriju'.

Moćni sindikat američkih glumaca priopćio je u četvrtak da od ponoći (petak 9.00 sati po srednjoeuropskom vremenu) službeno stupa u štrajk, a ta će odluka potpuno paralizirati Hollywood, gdje je produciranje filmova i serija već u zastoju zbog štrajka scenarista.

- Nacionalno vijeće SAG-AFTRA jednoglasno je glasovalo za štrajk protiv studija i distributera - rekao je Duncan Crabtree-Ireland, nacionalni izvršni direktor tog sindikata koji zastupa 160.000 glumaca i drugih profesionalaca velikog i malog ekrana.

Oko 160.000 glumaca i srodnih zanimanja okupljenih u SAG-AFTRA-i priključili su se scenaristima koji su prestali raditi početkom svibnja. Najveći je ovo štrajk što je Hollywood vidio u posljednjih 40 godina. Sindikat traži od streaming servisa da se pravednije podijeli dobit te zahtijevaju bolje radne uvjete, prenosi BBC. U znak podrške štrajku premijeru filma Oppenheimer napustili su glumci Matt Damon i Emily Blunt

Zbog početka štrajka zaustavit će se snimanja većine filmova i serija, uz one koji su već odgođeni zbog štrajka pisaca. Holivudske zvijezde također neće prisustvovati događajima za promociju projekata, a dodjela Emmyja i Comic-Con će vjerojatno biti odgođeni. Štrajk su podržali Margot Robbie, Meryl Streep i Dwayne 'The Rock' Johnson.

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU ZABAVNO - EDUKATIVNOG SHOWA 'TKO JE KRIV?'

Idi na 24sata

Komentari 2

  • mars7 16.07.2023.

    imaju pravo nek strajkaju

  • jebač tvoje majke 15.07.2023.

    woke disney će nadam se propasti

Komentiraj...
Vidi sve komentare