To je to što me zanima!

Dizajner Marilynkine haljine je nezadovoljan jer ju je 'posudila' Kim: 'To je bila velika pogreška'

Mackiejeve raskošne haljine nosile su mnoge slavne dive, a neke od najprepoznatljivijih kreacija osmislio je za pjevačicu Cher. Nije obožavatelj Kardashianki, te ističe kako je haljinu dizajnirao isključivo za Marilyn
Vidi originalni članak

Legendarni američki modni dizajner Bob Mackie (82) je 1962. osmislio kultnu haljinu Marylin Monroe koju je nosila dok je pjevala 'Sretan rođendan' tadašnjem predsjedniku Johnu F. Kennedyju. Kim Kardashian (41) je slavnu kreaciju nosila na ovogodišnjoj Met Gali, što se Mackieju ni najmanje nije svidjelo.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Mislim da je to velika pogreška. Marilyn je bila božica. Luda božica, ali božica. Bila je jednostavno fantastična - rekao je dizajner za Entertainment Weekly. Dodao je kako smatra da nitko osim Marilynke nije trebao nositi tu haljinu.

- Dizajnirao sam je isključivo za nju - rekao je.

Mackiejeve raskošne haljine nosile su mnoge slavne dive, a neke od najprepoznatljivijih kreacija osmislio je za pjevačicu Cher. Dizajner nije veliki obožavatelj obitelji Kardashian te ih je još ranije optužio da su kopirale Cher.

Podsjećamo, cijena haljine Marylin Monroe bila je nešto više od 10.000 kuna, što bi danas bilo gotovo 100.000 kuna. Naravno, to je vrlo skupo, već i tada su brendovi i dizajneri imali vrlo visoke cijene za scenske kreacije ovog tipa.

Naravno da je cijena haljine s vremenom porasla do neba pa je 1999. godine prodana za oko 10 milijuna kuna. Naime, i to je bio šok jer je procjena bila oko polovica te sume.

NAVODNO NIJE NOSILA GAĆICE Zanimljivosti o haljini koju je Marilyn nosila dok je pjevala 'Happy Birthday Mr. President'

Nakon toga, 2016. godine, Ripley's Hollywood Boulevard muzej za nju je platio oko 40 milijuna kuna te je čuva i danas. Radi se o kreaciji koja je uistinu značajna i osjetljiva, pa je Kim originalnu kreaciju nosila samo za vrijeme šetnje po crvenom tepihu, a kad je ušla, presvukla se u kopiju.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • 18.05.2022.

    Nigdje veze. Marilyn je bila vrlo nesta.ilna osoba, ali ipak s velikom dozom karizme koju gospođa Kim nikada neće moći dosegnuti, ni u njenim najluđim snovima. Previše je umjetno/sterilna...bez "okusa".

  • Eva_18 18.05.2022.

    Ovo joj nije trebalo

  • blondie24 18.05.2022.

    ucinila Kardashian strahotu i haljini i sjecanju na Marilyn

Komentiraj...
Vidi sve komentare