To je to što me zanima!

'Dok je većina glumaca tračala, jedino je Ivo ponavljao tekst...'

Gregurević se nije puno smijao ustima, smijao se očima i to ga je učinilo velikim. Nije mahao rukama, sve je rekao očima kako samo veliki glumci mogu, napisao je Gordan Lopac, tonac sa seta
Vidi originalni članak

Nakon što je glumac Ivo Gregurević preminuo u 67. godini, kolege su se javno počele opraštati od njega. Osim njima, Gregurević je ostao u dobrom sjećanju i radnicima sa seta. Gordan Lopac radio je desetak godina na filmovima kao tonac. Tijekom tog perioda saznao je svašta, čak i tajne poznatih.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Glumci na sebi imaju bubice i ni ne misle na njih, mi slušamo što pričaju. Mogel' bi deset časopisa napisati i onakvih knjiga k'o Celzijuska kaj sam sve čul'. Tračaju, ogovaraju i svašta - napisao je Gordan javno u Facebook grupi 'Osamdesete u Zagrebu'. 

Ipak, nisu svi glumci bili veliki 'tračaroši'. 

- S Ivom sam snimio nekoliko filmova, nikad nije tračal', uvek je mumljal' neku svoju melodijicu bez riječi, ritma i melodijske linije ili bi ponavljal' tekst - ispričao je tonac. 

Kako ga je Gordan nazvao, Ivo je 'institucija i profić', a kad se 'šljaka', 'šljaka' se. 

- Ne voli amaterizam, ne voli poluglumce koji misle da su glumci, ni loše režisere, pogotovo glumice koje dođu na set nespremne. Kada je pauza i kad je dobre volje nisam se više smijao nego s njim. Nije se puno smijao ustima, smijao se očima i to ga je učinilo velikim. Nije mahao rukama, sve je rekao očima kako samo veliki glumci mogu - komentirao je Lopac. 

Puno uloga je Gregurević 'oživio'. Glumio je Čarugu, Netjaka, Kosmičkog... A uvijek je bio Ivo, kaže tonac, i uvijek su mu vjerovali i ljudi sa seta i oni pred ekranom. 

- Bio je istinska zvijezda, uz Mujicu i Šovu najveći hrvatski glumac, a nikad nije glumio zvijezdu. Sastajali smo se i na kiši i na hladnoći i svagdje. Mogao bih sad kao Ameri u posmrtnim govorima redat anegdote sa snimanja, ali baš neću. Čuvam ih za sebe, Ivo uvijek naš, a opet na neki način samo svoj. Bio je gušt raditi s njim. Zbogom Ivo - oprostio se Gordan od velikog Ive Gregurevića.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • mrTrobec 04.01.2019.

    Kada sam čitao članak stekao sa dojam da je sova s velikim očima i da ga je netko ubio iz praćke

  • bozetesacuvaj 04.01.2019.

    Zašto ne pišete o djetetu koje je umrlo zbog sustava u zdravstvu i neorganiziranosti???? 2 dana 18 članaka o gregurovicu,ima 70 godina,pio je,pušio i laka mu zemlja,zar nije tužnije za dijete,napišite 10 članaka o lošem zdravstvu,o još lošijem ministru,o rasulu od države, to vam nije interesantno ili ste plaćeni da ne pišete???

  • hrgonus 04.01.2019.

    Dosadni ste više!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare