To je to što me zanima!

Don Johnson godinama je bio ovisnik o drogama i alkoholu

Američki glumac Don Johnson proslavio se glumeći u popularnoj seriji "Miami Vice" u kojoj je utjelovio policajca. Osim toga, Don je u Hollywoodu poznat i po brojnim vezama s mnogim glumicama
Vidi originalni članak

Kriminalistička serija "Miami Vice" je 80-tih godina Dona učinila velikom zvijezdom. Don Johnson (67) je u vrijeme kad je serija bila na vrhuncu popularnosti pomalo i privatno živio životom svog alter ega, lika kojeg je tumačio. Barem što se tiče žena, droga i pop glazbe.

Dok je bio u srednjoj školi, njegova profesorica prepoznala je talent za glumu i pomogla mu da dobije stipendiju kako bi mogao nastaviti školovanje. Nastupao je u mnogim kazališnim predstavama i televizijskim filmovima. 

Zbog velike sklonosti alkoholu i drogama nije mogao imati zahtjevnije uloge. Pušio je travu i često uzimao kokain. Kada se jedne večeri vratio s tuluma vidio je svog devetomjesečnog sina i odlučio da se mora promijeniti. Otišao je u kliniku za odvikavanje i privremeno se 'skinuo' s ovisnosti. 

Prvi veći korak u  glumačkoj karijeri napravio  je kad mu je dodijeljena uloga detektiva Sonnyja Crocketta, koji se infiltrira u svijet droge kako bi vodio istrage protiv mafije. Nakon drugog nastavka popularne serije dobio je Golden Globe. 

Okušao se i u ulozi pjevača. Činjenicom da nitko nije bio oduševljen njegovom glazbom nije se zamarao te je poručio da mu 'tuđe mišljenje nije važno'. Nakon nekoliko neuspjeha i manjih ne zapamčenih uloga uslijedio je velika hit - serija "Nash Bridges", u kojoj je igrao glavnu ulogu

S novim velikim uspjehom se vratila i njegova ovisnost. 

- Ponovo sam se morao nekoliko godina boriti s alkoholom, drogama i neuspjelim ljubavnim vezama - kazao je Johnson. 

Prvog sina dobio je s glumicom Patti D’Arbanville, s kojom nije bio oženjen. Njegova prva ljubav bila je Melanie Griffith. Upoznali su se kada je njemu bilo 22, a njoj 14 godina. Dvije godine nakon započeli su zajednički život, a zatim zaplovili u bračnu luku.

Ubrzo nakon što su se vjenčali, odlučili su se rastaviti. Ponovno su se počeli viđati 1989. godine, a tri godine nakon vjenčali su se po drugi put. U to su vrijeme zajedno su snimili popularni  film "Jučer rođena", redatelja Luisa Mandokija.  Sredinom 1996. ponovno su se razveli. Melanie i Don imaju kćerku Dakotu,  koja je poznata po ulozi u filmu '50 nijansi sive'.

Napokon se skrasio 1999. godine kada je oženio 20 godina mlađu učiteljicu Kelley Phleger s kojom ima kći Grace i sinove Jaspera i Deacona. 

Idi na 24sata

Komentari 33

  • Tigar 74 16.12.2017.

    Navodno “autor“ modnog stila majica/sako...

  • nori 🖖 16.12.2017.

    Pišete o čovjeku kao da je umro

  • MAKANTAHI 15.12.2017.

    uopče se ne vidi na njemu, isti je kao prije 30 godina

Komentiraj...
Vidi sve komentare