To je to što me zanima!

Dživa strahovito grize savijest i baš ga pogađa Adelina patnja

Dživa strahovito grize savjest jer je stao u obranu Načelnika, iako zna da je on napastvovao Adelu. Adelina patnja ga strašno pogađa te zbog toga ulazi u sukob
Vidi originalni članak

Dživa strahovito grize savjest jer je stao u obranu Načelnika, iako zna da je on napastvovao Adelu. Adelina patnja ga strašno pogađa te zbog toga ulazi u sukob s Načelnikom. 

Čitav grad se s uzbuđenjem sprema na veliki koncert „Mozart za svijet iz Dubrovnika“, uključujući i Matiju, koja treba nastupiti na koncertu. 

Istodobno se uz pjesmu i vino u konobi slavi primirje potpisano u Cavtatu. Izgleda da ih sve čeka miran Advent i Božić. Međutim, čim koncert počne, sa Srđa zagrmi neprijateljski odgovor na Mozarta - gromoglasno guslanje spojeno na razglas, kao poseban oblik terora nad Dubrovčanima. Mnogi to protumače kao jako loš znak i najavu novih napada. 

Matija se, zbog guslanja i Marovog naglog odlaska iz publike, zbuni i ne uspije otpjevati svoju pjesmu.

Judita na koncertu sazna da je Rocco ratni profiter i da oružje namijenjeno Gradu preprodaje u Hercegovini. Zgađena djelom svog supruga, odlazi s koncerta. 

Jana, igrom slučaja, pronađe staro Juditino pismo u Marovoj jakni i shvati da sva njezina nastojanja i spletke nisu bile dovoljne da ubiju Marovu ljubav prema Juditu.

Maro se vraća na položaj na Srđ, s kojeg, zajedno sa Šiškom, na blagdan Svetog Nikole, primijeti da neprijateljski vojnici mijenjaju položaj...

Idi na 24sata

Komentari 1

  • gegec 06.12.2013.

    A GLUPE SERIJE MAJKO MOJA...

Komentiraj...
Vidi sve komentare