To je to što me zanima!

'Elton John je podmukli lažac, lopov i najobičniji plagijator'

Eltonov hit 'Nikita' navodno je plagijat pjesme 'Natasha' koju je napisao Guy Hobbs. Hobbs tuži Eltona i traži odštetu jer je svoju pjesmu zaštitio autorskim pravima
Vidi originalni članak

Guy Hobbs podigao je tužbu protiv glazbenika na sudu u Illinoisu. Tvrdi da je Elton John plagirao njegovu pjesmu 'Natasha'. Autor Eltonova hita 'Nikita' navodno je upravo Hobbs. Problem je u tome što mu to nitko nije priznao niti je za to dobio ikakvu naknadu.

- Elton je 'niš' koristi', lopov i pokvareni je plagijator - tvrdi Guy. 

'Natashu' je, tvrdi Hobbs, napisao još 1982. nakon što je radeći na kruzeru upoznao konobaricu iz Rusije i s njom imao strastvenu aferu. Tri godine nakon toga Elton mu je 'maznuo' ideju.

- Pjesmu sam prvo zaštitio autorskim pravima, a zatim je poslao brojnim izdavačkim kućama. Među njima bio je Eltonov izdavač Big Big, no nikad mi nisu javili da su odlučili iskoristiti moje djelo - stoju u Hobbsovoj tužbi.

Kaže da mu je trebalo 30 godina da shvati da ga je Elton okrao jer je od 1984. živio u Africi, a tamo 'vijesti sporo putuju'. 

Idi na 24sata

Komentari 9

  • Ja sam sam 27.04.2012.

    elton john je obicni davoguz

  • Okrutni 27.04.2012.

    Koji peder, ukrade čovjeku pjesmu

  • kroket 27.04.2012.

    Je, napisat "Elton je gay" je vrhunac domišljatosti balkan vulgarisa :D Kao prvo, prije nego taj dotični Hobbs prosere nekaj na ustašca, trebao bi bar prvo znati da Elton nije napisao tekst Nikite, već njegov tekstopisac Bernie Taupin, a Elton je uglazbio pjesmu. Mora da je ovaj bogec žvakao lišće skupa sa žirafama u Africi kada nije imao pokraj sebe niti radio da čuje pop klasik koji zna do danas valjda već i svaka žirafa. I definitivno Elton nije izgradio karijeru na Nikiti koja je bila samo jedan u nizu stotinu klasika svih vrsta koje je stvorio u zadnjih preko 40 godina. Uostalom, ta turbo poznata Natasha nema niti lyricsa na cijelom netu što je isto onak malo presmiješno jer je vjerojatno taj tip napisao sebi doma tu pjesmu i nitko ju nije možda niti vidio, niti čuo osim njega. No netko je ipak valjda mentalnim sposobnostima pokrao tekst pjesme od njega i sada eto, nakon 3 desetljeća bogec je čuo prvi put Nikitu i osjetio se oštećeno, prevareno i iznevjereno od modernog društva... možda najbolje da se vrati glodanju lišća u Afriku sa svojim žirafama.

Komentiraj...
Vidi sve komentare