To je to što me zanima!

Kristijan Rahimovski je favorit, vraća se 61. festival Zagrebfest

Za razliku od nekad, kad su se pjesme premijerno izvodile na samom festivalu, danas se one emitiraju na radiju, a najizvođeniji hit je onaj Kikija Rahimovskog
Vidi originalni članak

Najstariji festival zabavne glazbe posljednjih godina bio je marginaliziran. Umjetnički direktor Ante Pecotić kaže kako festivalu želi vratiti staru slavu, a jedini način za to je da se on okrene mlađoj publici. 
Pjesme koje će se izvesti na 61. Zagrebfestu već se vrte u radijskom eteru. Na top-listama trenutačno vodi hit Kristijana Rahimovskog (32) “Postoji li mjesto”. Pjevač kaže kako ju je napisao još prije dvije godine, ali je note spremio u ladicu i na njih zaboravio.

- I sam sam se iznenadio što je publika tako dobro primila pjesmu, ali se ne zanosim da ću pobijediti jer se rezultati glasovanja mijenjaju iz dana u dan - rekao je Kristijan. 


Dodao je kako ne pokušava razmišljati o ishodu. Sretan je što se brojnim slušateljima toliko svidjela njegova autorska pjesma koju je napravio s producentom Igorom Ivanovićem. Na pitanje što je s njegovom dugo najavljivanom kuharicom, kroz smijeh je odgovorio: ”Pa to je uvijek opcija. Ako propadnem kao glazbenik, eto mene u kuhinji. I to je kreativni posao koji bi me veselio”.

Prvi Zagrebački festival zabavne glazbe održan je 1953. godine, samo četiri godine poslije onoga u San Remu. 
Prve godine jedina dva izvođača bili su danas pokojni Ivo Robić i Rajka Vali, koji su otpjevali svih osam skladbi. Na festivalu se tada vrednovalo autorsko djelo, a ne njegova izvedba, pa su pjevači bili u drugom planu. Najnagrađivaniji izvođači festivala su bračni par Arsen Dedić i supruga Gabi Novak. Na Zagrebfestu je svaki od njih pobijedio tri puta.

Idi na 24sata

Komentari 31

  • 07.01.2014.

    Nikad se neće probit.

  • mutna77 29.12.2013.

    Bezvezan tip totalno!

  • Darko05 29.12.2013.

    Da li je Aki Rahimovski Rom ili Turcin?

Komentiraj...
Vidi sve komentare