To je to što me zanima!

Filip Riđički o zatvaranju KCM-a: 'Kultura se istiskuje, postala je nepoželjna u gradu Zagrebu'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Vijest da će kultno mjesto u Zagrebu, na adresi Mesnička 12, zatvoriti vrata, potresla je sve kulturnjake. Ekipa iz KCM-a oprostila se od posjetitelja
Vidi originalni članak

Kulturni centar Mesnička je za mene, kao i za mnoge, bastion jednog opuštenog kulturnog stvaralaštva, gdje se ljudi koji slično razmišljaju okupljaju, razgovaraju i dijele. To je od nevjerojatne važnosti za kulturu Grada, govori nam glumac Filip Riđički (36).

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Vijest da će kultno mjesto u Zagrebu, na adresi Mesnička 12, zatvoriti vrata, potresla je sve kulturnjake. Ekipa iz KCM-a oprostila se od posjetitelja i obavijestila ih da kreću u smjeru novih projekata. ''Događa nam se loš sustav, dragi prijatelji, sustav koji ne da naprijed ni pod koju cijenu'', napisali su na Facebook stranici.

Riđički kultni centar može povezati s radom na uspješnoj seriji ''Crno-bijeli svijet''. Kako kaže, imao je priliku vidjeti Zagreb, koji je imao svoje lice, koji je nudio kultna mjesta kao što su bili: Lapidarij, Kulušić, Saloon. KSET, Zvečka. Mjesta koja su disala za kulturu.

KONCERT U ZADRU Prljavci su opet nastupili kao Prljavci, a podrška im stiže sa svih strana: 'Jajo, ti si unikat'

- Kultura se istiskuje, nepoželjna je u gradu, , utakmice, plexiglas terase s generičkom muzikom bez ikakve supstance, osim za popiti piće i otići doma. Nema puno mjesta kao što je KCM - kaže nam Riđički. 

Idi na 24sata

Komentari 18

  • VLADEK72 17.08.2022.

    Bezvezna faca kao i užasna gluma.

  • 17.08.2022.

    Ma koja kultura , život je politika.

  • vjesalica 17.08.2022.

    slažem se sa njim da u hrvatskoj odavno nema kulture od kada su nam naši "rvatine,katolibani"iz bih enklave donijeli svoju kulturu i navike,ali tako je po cijeloj državi.Za ostalo što je rekao ne znam,no nekome je očito bilo u interesu da tako napravi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare