To je to što me zanima!

Film 'Barbie' ušao u povijest: Od prodaje ulaznica zaradio je više od milijardu dolara

U filmu koji je režirala za Oscara nominirana scenaristica i redateljica Greta Gerwig i u kojima glavne uloge Barbie i Kena tumače Margot Robie i Ryan Gosling, legendarna lutka odlazi na pustolovinu u stvarni svijet
Vidi originalni članak

Film 'Barbie' u cijelom svijetu zaradio je milijardu dolara od prodaje ulaznica od premijere prije više od dva tjedna, objavio je u nedjelju Warner Bros. Pictures.

Studio navodi kako je film zaradio 459 milijuna dolara u domaćim kinima i 572.1 milijuna u inozemstvu, pa ukupna zarada iznosi 1.0315 milijardi dolara. Taj je podatak potvrdila tvrtka za analizu medija, Comscore.

BLJEŠTAVI DETALJI Šuput prvo pozirala ispod tuša, a zatim se za nastup zakopčala do grla: 'Vječna mala Barbie...'

- Kao šefovi distribucije, ne ostanemo često bez riječi izvedbom nekog filma, no Barbie je prešao i naša najoptimističnija predviđanja - rekao je Jeff Goldstein, predsjednik domaće distribucije za Warner Bros. Pictures, i Andrew Cripps, predsjednik međunarodne distribucije.

U filmu koji je režirala za Oscara nominirana scenaristica i redateljica Greta Gerwig i u kojima glavne uloge Barbie i Kena tumače Margot Robie i Ryan Gosling, legendarna lutka odlazi na pustolovinu u stvarni svijet.

ČUVA IH U KUTIJAMA 'Imam kolekciju od 150 Barbie lutkica, skupljam ih čak 33 godine, svaka je posebna'

Prodaja ulaznica za ovaj film na drugom je mjestu iza 'Super Marija' koji je izašao u travnju i zaradio dosad 1.357 milijardi dolara.

Inače, Gerwig je oborila rekord zbog ovog filma kao ženska redateljica, a prije toga taj isti je držao film 'Wonder Woman' redateljice Patty Jenkins, kako navodi The Guardian.

BARBIE KOJA POŽELIŠ Lutka koja je zaludila svijet: Stigla je aplikacija koja će vas pretvoriti u Barbie po želji

U modernoj povijesti filma, samo su 53 filma zaradila više od milijardu dolara, a 'Barbie' je sada najveći film kojeg je režirala jedna žena. Iako, tri filma koja su zajedno režirale žene i dalje su ispred Barbie, uključujući 'Frozen' i 'Frozen 2' - oba u korežiji Jennifer Lee, i 'Captain Marvel' u korežiji Anni Boden.

 

Idi na 24sata

Komentari 9

  • Miške 07.08.2023.

    Samo glumica, drugo je saharanje

  • Nickkobalt_X 07.08.2023.

    strava i užas...

  • ibezan 07.08.2023.

    Ne razumijem sto je toliko dobro u tom filmu?

Komentiraj...
Vidi sve komentare