To je to što me zanima!

Fizioterapeut Zlatko otvorio je ogulinski tjedan 'Večera za 5' i oduševio kandidate: 'Sjajan je!'

Domaćin je večeru započeo pripravom deserta 'Vesela Kosjenka'. 'Možda će jabuke plesati u lisnatom tijestu', dodala je gošća Spomenka
Vidi originalni članak

Fizioterapeut Zlatko Stošić otvorio je ovotjednu ogulinsku 'Večeru za 5 na selu'.

POGLEDAJTE VIDEO:

U goste Zlatku došli su voditeljica računovodstva Ljiljana Kučinić, referentica u računovodstvu Dragana Cindrić, medicinski tehničar David Kučinić i gerontodomaćica Spomenka Zajc.

Svojim gostima poslužio je večeru satkanu od tradicionalnih namirnica - na popis sastojaka od kojih je spravio večeru, Zlatko je uvrstio špinat, puretinu, teleću koljenicu, mrkvu, celer, lisnato tijesto i jabuke.

slavonsko-baranjskoi tjedan Ivan pobijedio u 'Večeri': Pored četiri žene baš ja? Ma ni u peti mi nije bilo! Nisam se nadao...

Za svoju večeru Zlatko je dobio maksimalnih 40 bodova i time je letvicu za ostale kandidate podignuo najviše što je mogao. 

Domaćin je večeru započeo pripravom deserta 'Vesela Kosjenka'. 'Možda će jabuke plesati u lisnatom tijestu', dodala je Spomenka. David je izrazio sumnju da će se raditi tradicionalni ogulinski štrudl od jabuke te karamelizirane jabuke u umaku od crnog vina. 

'VEČERA ZA 5 NA SELU' Gledatelji pohvalili domaćicu, a kritizirali Anicu: Dala 8, a pojela sve s tanjura, očito kalkulira...

- Više volim tradicionalna jela, pokušala sam ubaciti neke namirnice nove što danas hrpu toga ima, no okusi mi nisu, ne sviđaju mi se - ispričala je Spomenka. 

Glavno jelo nazvao je Zlatko 'Regočeva gozba'. 'Regoč je bio div, lik iz bajke, očekujem obilato i bogato glavno jelo', komentirao je David.

'VEČERA ZA 5 NA SELU' Gledatelji oduševljeni Ivanom: Svima je davao visoke ocjene i zasluženo je pobijedio. Bravo!

- Ne znam kako ćemo to uspjeti pojesti ako bude kao za Regoča - dodala je Ljiljana. 

Glavno jelo spravio je od teleće koljenice kao najvažnije namirnice. 'Umak od povrća, mrkva, celer luk, domaća rajčica, to se dinsta pa zapeče i ide u pećnicu', opisao je svoj proces Zlatko. David je zaključio da je to jelo koje se ne jede svaki dan. Predjelo je Zlatko nazvao 'Šuma Striborova'. 'Dragi Bože, što tu sve neće biti', komentirala je naziv Spomenka. 

PRIPREMILA IM IZNENAĐENJE Bojana je na 'Večeri' oduševila sve protukandidate: 'Srušila si predrasude koje je netko imao'

- Bit će nešto vezano uz špinat, a sad koja verzija u kojoj će taj špinat biti, vidjet ćemo na samoj večeri - dodao je David, a Zlatko je po završetku dekoraciju stola prepustio svojoj djevojci. 

Ekipa se polako okupljala, prvi su na put krenuli Ljiljana i David Kučinić - majka i sin. Pridružila im se Spomenka, a posljednja i Dragana. 'Od prvog osnovne sam blaženi među ženama, navikao sam', komentirao je David prije negoli je saznao da je ipak domaćin u igri. Uslijedila je Zlatkova dobrodošlica, ali i Davidova sreća što će ipak tijekom tjedna imati muško društvo. Oduševljenje je bilo tim veće jer se David i Zlatko znaju preko posla, rade u istoj bolnici. 

Ponudio je potom Zlatko ekipi za aperitiv borovnicu, viljamovku i šljivovicu, a nakon što su kratko nazdravili, ekipa se otišla ugrijati i uživati u njegovim ukusnim jelima. 'Šuma Striborova' prva je stigla na stol. Rolada s umakom od šampinjona oduševila je ekipu. 

- Oduševilo me da netko tako mlad tako prezentira svoje jelo, sve pohvale. Ugodno su me iznenadili nazivi jela - rekla je Ljiljana i dodala kako su se po njoj super povezali okusi.

Zlatko je pristao dati Ljiljani i recept, a bio je sretan i što je ekipa odlično na njegovo predjelo reagirala. Glavno jelo iduće je stiglo, 'Regočeva gozba' sastoji se od teleće koljenice, pire krumpir aromatiziran grana padanom i umak od rajčice, celera i mrkve. 'Visoko si podignuo letvicu, stavio si nam upitnike iznad glave', otkrila je Ljiljana. Dragana je dodala da se slaže. 

- Teletina savršena, papar grubo mljeven po mesu je bio savršen. Sviđa mi se zelje kao prilog - objasnio je David.

Ekipe se dojmio i desert - 'Vesela Kosjenka'. 'Izgled deserta mi je bio bajkovit', izjavila je Dragana, a David je pohvale uputio na račun činjenice da je Zlatko svoje tijesto za desert razvlačio sam. 

- Jabuke su bile fine s preljevom, štrudla je bila fina i ukusna, ali klasika - zaključila je Spomenka, a Ljiljana dodala kako se sve stopilo savršeno.

Nakon što je na red stiglo i iznenađenje, oduševljenju ekipe nije bilo kraja. Zasvirao je Premium bend, a domaćin je bio zadovoljan što je ekipa sve pojela, a svoje zadovoljstvo ocjenama su dokazali i oni. David je Zlatku dao 10 s plusom. 'Sve je bilo savršeno, od dekoracije, predjela, glavnog jela, desert je bio posebno fin, takav nisam nigdje vidjela', lijepim riječima je Spomenka zaključila bodovanje.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Molykadosy 14.03.2023.

    ... Samo ne volim vidjeti kada netko prvi put dolazi u kuću kod nekoga i kako klati rukama, kao sto je to Dragana. Mislim da je to stvar kulture.. Inače domaćin pristojan, uredan, sve 5!

  • 13.03.2023.

    Skidam kapu domaćinu...ekipa odlična ,užitak je bilo gledati 👏

  • evo me opeet 13.03.2023.

    Odlična ekipa, odlična večera i atmosfera. Naravno domaćinu sve pohvale na svemu. Bravo Zlatko.

Komentiraj...
Vidi sve komentare