To je to što me zanima!

FOTO Đakovačka ergela se oprostila od kraljice Elizabete: Slavonija je slavila njen dolazak

Engleska kraljica Elizabeta II. na osobnu želju u pratnji princa Filipa i princeze Ane, 20. listopada 1972. posjetila je đakovačku Ergelu
Vidi originalni članak

Iz Državne Ergele Đakovo i Lipik prisjetili su se dolaska kraljice sa suprugom i kćeri te uputili sućut kraljevskoj obitelji i narodu Ujedinjenog Kraljevstva.

- Državna ergela Đakovo i Lipik izražava najdublju sućut kraljevskoj obitelji i narodu Ujedinjenog Kraljevstva nakon smrti Njezinog Veličanstva Kraljice Elizabete II. Britanska kraljevska obitelj, na izričit zahtjev kraljice, 20. listopada 1972. godine posjetila ergelu Đakovo, i to u sklopu svog petodnevnog boravka u tadašnjoj Jugoslaviji - napisali su iz Ergele.

Tijekom svog boravka od 17. do 21. listopada te godine, posjetila je i Zagreb, Dubrovnik, Brijune i Beograd. Kraljica je bila u pratnji svoga supruga, princa Filipa i kćeri, princeze Ane.

HTJELA JE VIDJETI KONJE 'Kraljicu Elizabetu su u fijakeru provozali Đakovom. Bježali su iz kuće da vide nosi li ona krunu'

- U obilasku je posjetila obje destinacije: Pastuharnu u samom gradu i na Ivandvoru te se provezla gradom u lipicanskom četveropregu. Cijela Slavonija je slavila dolazak britanske kraljice, a ergela Đakovo doživjela je osobito priznanje, zapisano zlatnim slovima - stoji u objavi.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • GaviotoJoto 09.09.2022.

    Lijepo od kraljice Elizabete što je posjetila Đakovo, Dubrovnik i Beograd. Bilo je to u vrijeme Tita i Jugoslavije.

Komentiraj...
Vidi sve komentare