To je to što me zanima!

Gase se svjetla na Eiffelovom tornju u čast kraljici Elizabeti

Večeras će svjetla Eiffelovog tornja biti ugašena u čast Njezinom Veličanstvu kraljici Elizabeti II, objavila je Hidalgo. Osim toga, rekla je i da je britanskoj veleposlanici Menni Rawlings uputila duboku sućut
Vidi originalni članak

Gradonačelnica Pariza Anne Hidalgo objavila je na Twitteru da će se u četvrtak navečer ugasiti svjetla na Eiffelovom tornju u čast pokojnoj britanskoj kraljici Elizabeti II.

Hidalgo je rekla da je britanskoj veleposlanici Menni Rawlings uputila duboku sućut i obećala podršku Pariza građanima Ujedinjenog Kraljevstva.

>>Više o smrti kraljice Elizabete II. pročitajte ovdje

- Večeras će svjetla Eiffelovog tornja biti ugašena u čast Njezinom Veličanstvu kraljici Elizabeti II - objavila je Hidalgo.

Kraljica Elizabeta II. preminula je mirno u dvorcu Balmoral ovog popodneva, priopćili su iz Buckinghamske palače u 19.30 sati (u 18.30 po zapadnoeuropskom vremenu). Imala je 96 godina i bila je najdulje vladajući britanski monarh.

PREMIJER IZRAZIO SUĆUT Plenković o smrti kraljice: 'Bila je izvor nadahnuća. Ostavila je narodu trajnu ostavštinu'

Kraljica je tijekom života postala osoba koja je najčešće prikazana na kovanicama različitih država. Tijekom njezine vladavine dogodile su se velike promjene i u Britaniji i u svijetu. Nakon njezine smrti tron će zasjesti princ Charles (73), njezin najstariji sin. a zvat će se kralj Charles III.

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare