To je to što me zanima!

Gibson slavi 65. rođendan, ima devetero djece i mlađahnu curu

Nakon što se razveo od medicinske sestre, Robyn Moore, Melu je oko zapelo za dvije dame. S njima je dobio djecu, a onda je odlučio ostati s 35 godina mlađom Rosalindom, koja ga, ističe, uveseljava
Vidi originalni članak

Holivudskog glumca Mel Gibsona kroz život su pratili brojni skandali, ali on je i dalje pri vrhu ljestvice najuspješnijih i najpopularnijih glumaca i redatelja. Rođen je u Peekskillu kao šesto od jedanaestero djece, a ubrzo nakon toga se s obitelji preselio u Australiju gdje je započeo glumačku karijeru. Danas slavi 65. rođendan.

POGLEDAJTE VIDEO: Odgođeni Oscari 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Proslavila ga je uloga u 'Pobješnjelom Maxu', a nju umalo nije dobio jer se noć prije audicije potukao s trojicom muškaraca pa mu je cijelo lice bilo deformirano. Nakon što je oduševio mnoge s filmovima 'Bounty', 'Smrtonosno oružje' i 'Hamlet', bacio se u redateljske vode.

 Za film 'Hrabro srce' 1995. osvojio je dva Oscara, za najboljeg redatelja i najbolji film. Skoro deset godina nakon, režirao je 'Pasiju', film temeljen na posljednjih dvanaest sati života Isusa Krista. Rasturio je i filmom 'Greben spašenih' ('Hacksaw Ridge'), nevjerojatnom istinitom pričom o Desmondu Dossu, kojeg je utjelovio Andrew Garfield. On je u Okinawi tijekom najkrvavije bitke u Drugom svjetskom ratu spasio 75 suboraca, a da nije ispalio niti jedan metak niti nosio oružje. 

Gibson se godinama borio s alkoholizmom, optužen je za homofobične izjave, ali opravdao se na način da je bio pijan u trenutku kad ih je izgovorio. U javnost je izašla i snimka u kojoj je vrijeđaju bivšu djevojku, ujedno i majku jednog njegovog djeteta, Oksanu Grigorievu (50). Skrivio je nekoliko prometnih nesreća, vrijeđao Židove jer smatra da su oni krivi za sve ratove koji su se u svijetu dogodili... 

Unatoč tome, mnogi ga i dalje favoriziraju, a Gibson pokušava zaboraviti loše trenutke iz prošlosti i posvetiti se svojoj obitelji. S Robyn Moore bio je u braku od 1980. do 2011. godine. Strani mediji ističu da Gibson i Robyn, inače medicinska sestra, nisu bili zajedno još od 2006., ali ona je razvod službeno zatražila tek 2009. S obzirom na to da prije vjenčanja nisu potpisali nikakav predbračni ugovor, Robyn je rastavom dobila polovicu Gibsonova bogatstva.

NAJSKUPLJE ALIMENTACIJE Sheen djeci plaća 700.000, a Murphy 350.000 kn mjesečno

S njome ima sedmero djece; kćer Hannah (41) te sinove Christiana i Edwarda (38), Williama (36), Louisa (33), Miloa (31) i Thomasa (22). Kasnije je s ruskom kantautoricom Oksanom dobio kćer Luciju (11), a od 2014. je u skladnoj vezi s Rosalindom Ross (30), s kojom je u siječnju 2017. dobio sina Larsa (3). Sveukupno, dakle, Gibson ima devetero djece. 

Idi na 24sata

Komentari 22

  • danijel horvat 05.01.2021.

    Car!!

  • prokurator 04.01.2021.

    samo 65? mislio sam da ima barem 75... alkohol čini čuda.

  • 03.01.2021.

    I dalje je on zgodan i ima predivne oči.

Komentiraj...
Vidi sve komentare