To je to što me zanima!

Glavan predstavljao knjigu čovjeka koji ga je usmrtio?

Mario Novak šutio je na ispitivanju o nesreći u kojoj je u poginuo Darko Glavan, koji je navodno promovirao njegovu monografiju prije 2 godine
Vidi originalni članak

Mario Novak (45) kojeg je varaždinska policija uhitila u ponedjeljak oko 15.30 sati zbog sumnje da je autom udario i usmrtio Darka Glavana (58) šutio je tijekom ispitivanja. Kako neslužbeno doznajemo, uhitili su ga u kući njegove djevojke koja je i pozvala policiju. Prema nekim navodima Mario nije bio sam u automobilu kad je pregazio Glavana, no policija još ne želi ništa reći o tome. Tamo su pronašli i Ford Explorer, njujorških registracija na kojem su bila oštećenja, a policija je auto poslala na vještačenje. Novak je informatičar i bavi se fotografijom. Neslužbeno se doznaje kako je iz Ludbrega, s prebivalištem u SAD-u gdje već živi i radi više od 20 godina. Vadili su mu krv i urin, jer tragovi alkohola ostaju u krvi i nakon 12 sati. Na ispitivanju je tražio da bude i njegov odvjetnik. Nakon obavljene kriminalističke obrade Novak je oko 10.30 sati sproveden istražnom sucu Županijskog suda u Varaždinu. Odredili su mu 48-satno zadržavanje.
Glazbeni kritičar poginuo je u ponedjeljak pola sata nakon ponoći. Na njega je nakon koncerta Carlosa Santane na varaždinskom Radar festivalu naletio vozač u Zagrebačkoj ulici.

GLAVAN PREDSTAVLJAO KNJIGU SVOG UBOJICE?
Monografiju 'Hrvatska' Marija Novaka, koji ga je pregazio u ponedjeljak automobilom, Darko Glavan je promovirao u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu prije dvije godine, piše portal Javno.hr. Ta je knjiga bila 2007. nagrađena među nezavisnim izdavačima. Javno dodaje da se Novak vratio u Ludbreg zbog krize, nakon što mu je propao posao u SAD-u.

Idi na 24sata

Komentari 28

  • johntaylor 20.07.2009.

    ubojica

  • johntaylor 17.07.2009.

    pakasu

  • skolic3 14.07.2009.

    Da,šta ak je bilo namjerno? Budući da se znaju nevjerovatno mi je da se tip brani šutnjom,nekek mi je prirodnije da,kad su ga već ufatili,prizna i pokaže bar mrvicu kajanja.Osim toga kaj je Glavan radio tam na cesti?I da je bio ne znam kak pijan ne bi sigurno hodao sredinom ceste a ovaj drugi bi pak stao kad bi nekog slučajno zgazil.Nekaj tu smrdi,po meni .

Komentiraj...
Vidi sve komentare