To je to što me zanima!

Glazbenik nakon pada balkona: 'Strepimo, i susjedov je klimav'

Ivica Krajač je autor hitova poput 'Nima Splita do Splita', 'Nono, moj dobri nono' i 'Sviraj mi, sviraj'. Surađivao je s brojnim hrvatskim pjevačima
Vidi originalni članak

Skladatelju, redatelju i pjevaču Ivici Krajaču (80) se prekjučer u večernjim satima srušio betonski balkon s trećeg kata u dvorište naseljene zgrade u centru Zagreba. 

- Sada je sve počišćeno. Ostala je samo ograda od balkona. Radnici trebaju staviti skelu i učvrstiti još susjedov stari balkon kako bi se izbjegla tragedija da se i on takav 'klimav' ne sruši - rekao nam je Krajač. Za vrijeme nesreće bio je kod prijatelja, a ubrzo nakon toga je otputovao iz Zagreba. 

- Da sam bio tada na balkonu možda bi to i bila neka vijest. Ovako ljudi misle tko ga šljivi, njega i njegov balkon - našalio se za RTL utemeljitelj benda 4M koji je bio jako popularan u Hrvatskoj, ali i diljem svijeta.

Njegova susjeda Kata Totar koja živi u stanu ispod nije bila u to vrijeme na prozoru. 

- Bila sam u kuhinji, a najedanput je nešto kao jako zagrmjelo. Odjednom se sve srušilo - ispričala je Totar za RTL. Krajač je uz Nikicu Kalogjeru zaslužan za hitove poput 'Nima Splita do Splita', 'Nono, moj dobri nono' i 'Sviraj mi, sviraj'. Surađivao je s brojnim hrvatskim pjevačima, a diplomirao je i kazališnu režiju na zagrebačkoj Akademiji dramskih umjetnosti.

Bio je operni redatelj u Operi zagrebačkog HNK-a i libretist prve hrvatske rock-opere Gubec-beg s pokojnim glazbenikom Karlom Metikošem. Krajač je 1996. dobio hrvatsko odličje Red Danice hrvatske s likom Marka Marulića. Riječ je o odlikovanju Republike Hrvatske za osobite zasluge za kulturu. 

VIDI OVO: 7 najbizarnijih fetiša na svijetu

Idi na 24sata

Komentari 48

  • luna5 31.05.2018.

    divni su to bili hitovi ali kakve veze sa padom balkona

  • mimara 31.05.2018.

    nije dovoljno da su maltene dzabe dobili stanove sad im netko drugi te iste treba i odrzavati. Toga ima samo u nasoj lijepoj

  • 31.05.2018.

    nek počnuradit šta prije ili ce bit svašta.

Komentiraj...
Vidi sve komentare