To je to što me zanima!

Glumac Russell Crowe o novoj ulozi vatikanskog egzorcista: 'Imao bih sto pitanja za njega'

Imao sam razgovore dogovorene od strane Vatikana, s njegovim prijateljima, kolegama, čovjekom koji je odradio 160 egzorcizama s njime, otkrio je poznati glumac
Vidi originalni članak

Svjetsku je slavu osvojio krvavom borbom u rimskoj areni, utjelovljujući generala Maximusa Decimusa, koji mu je na kraju donio i zlatni kipić, a sad Russella Crowea (59) možemo gledati u ulozi svećenika Gabriela Amortha.

VELIKA TRANSFORMACIJA Prepoznajete li ga? Holivudski zavodnik šokirao obožavatelje

Novi film 'Papin egzorcist' govori o stvarnom svećeniku koji je bio talijanski vojnik i novinar, koji se zaredio tek u 30-ima, da bi na kraju postao glavnim vatikanskim egzorcistom. Za života izveo je više od nekoliko desetaka tisuća egzorcizama i napisao 12 knjiga, a bio je nadaleko poznat kao osoba s istančanim humorom, jer kako je tvrdio, vrag ne voli šalu.

Rusell je za IN Magazin otkrio kako su tekle njegove pripreme za novu ulogu.

JESTE LI ZNALI? Nepoznato o Malti: Tamo su se borili Gladijator i Ahilej, a djeca žive s roditeljima do ženidbe

- Katkad vas težina takvog zadatka zadesi drugačije u različito vrijeme, kad sam glumio Johna Nasha u Beautiful mind, ili Jamesa u Cinderella man u mom umu postojao je pritisak da fizički budem što bliže liku ali nisam imao točke reference za oca Gabriela u 1987., kako je tada izgledao, znao sam kako je izgledao kao mladić prije zaređivanja i naravno od 2000-tih na dalje - objasnio je.

- Imao sam razgovore dogovorene od strane Vatikana, s njegovim prijateljima, kolegama, čovjekom koji je odradio 160 egzorcizama s njime, i ono što je uvijek proizlazilo iz tih razgovora bio je njegov humor, te kako je održavao taj balans s toliko mračnim stvarima kojima se bavio - ispričao je.

ZANIMLJIV POTEZ Crowe planira izgraditi studio na australskoj istočnoj obali

- Iako mu ne nalikujem fizički i ne radim točno stvari koje je on radio, želio sam da njegova srž bude prisutna - ispričao je Russell koji je priznao da mu je stvarni otac Amorthe jako zanimljiv čovjek.

- Kad sam istraživao neke elemente njegova života, to me ustvari povezalo sa samom idejom projekta. Imao bih vjerojatno 100 pitanja za njega sad, a većina bi bila vezana uz biografske detalje njegova ranog života, kakva su bila njegova ratna iskustva ali naravno, kako je bio glavni egzorcist Vatikana 36 godina - izjavio je.

RUSSELL CROWE Transformacija oskarovca: Od isklesanog gladijatora pa sve do zapuštenog pivskog trbuha

Po prirodi vrlo praznovjeran, Russell se prvi put okušao u ovom žanru, koji u privatnom životu izbjegava. A njegova je izvedba na kraju dobila i blagoslov svećenstva.

- Dobili smo pismo od nekih ljudi koje sam upoznao, to su većinom katolički svećenici i iako nisu bili baš sretni zbog straha koji su osjećali gledajući film, bili su zadovoljni mojom interpretacijom njegove osobnosti - rekao je Russell. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare