To je to što me zanima!

Glumica Ljubica Jović treći se put udala u 69.

Prvi se put udala još kao studentica za voditelja Sašu Zalepugina. Drugi brak s glazbenikom trajao je kratko. Prije dvije godine zaljubila se u Fedora
Vidi originalni članak

Glumit ću dokad me budu trebali, kaže Ljubica Jović (71). Ulogom grofice Antonije u “'Ponosu Ratkajevih” vratila se televiziji nakon više od 30 godina. Serije i filmove u kojima je glumila Ljubica Jović ne pokušava zbrojiti. Kaže samo da je serija bila stvarno mnogo, a filmova ne toliko. Do 2002. radila je u Gavelli. Otad je u mirovini. Ritam snimanja, naporan i za mlade ljude, savršeno joj odgovara.
 - Ne mogu zamisliti život bez aktivnosti, da samo razmišljam kako se zabaviti. Glumu zaista volim. Radim  i po 15 sati na dan, i nije mi teško. A, uostalom, ja i ne znam što znači  izraz 'teško’. To se nije ni govorilo u našoj kući - kaže Ljubica. Zbog sapunice se vratila u Hrvatsku. Posljednjih godina živinedaleko od Zuricha sa suprugom Fedorom Capekom kojem je to isto treći brak.
- Znamo se još iz studentskih dana, a vjenčali smo se prije dvije godine. Ja nisam imala djece, a Fedor ima unučicu pa uživam u ulozi bake - priča glumica, koja privatno nije nimalo nalik manipulativnoj grofici Ratkaj.
- Glumcu je veći izazov igrati nešto daleko od njega, nego nešto što mu je slično, osobito takav lik koji ima negativan predznak i uz to je vrlo snažan. Grofica Ratkaj je kao jelo s mnogo začina. Crtu manipulatorice ne moram tražiti po sebi. Glumac se mora poistovjetiti s likom kojeg igra, razumjeti ga i približiti mu se - kaže.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • penitent was here 08.01.2022.

    neverovatno potpuno isti motiv, pre deset minuta sam "izbindžovao (binge) seriju U REGISTRATURI, nakon nešto manje od 50 godina, ponovo, tad sam bio baš klinac, ali ovo je neverovatno .... kakva GLUMICA, kakva ŽENA ....!!!

  • verudela 22.02.2013.

    Ovaj stari članak ne čitam slučajno. Čitam večeras sve što o gospođi Ljubici Jović piše na internetu. Zaslužna je za to TV koja nam je prikazala ovu izuzetnu glumicu, nezaboravnu Lauru, prekrasnu ženu, koja je za mene bila mrtva. Zašto? Toliko je dobro odglumila groficu, da je ta uloga u meni nadjačala osobno ime naše velike glumice. Pa grofica Ratkaj je ubijena i jako me to žalostilo, toliko da me iznenadila živa i hvala Bogu zdrava na televiziji. I stvarno je prava grofica. Takvo držanje, stil, razgovor, inteligencija, ljepota zaslužuju duboko poštovanje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare