To je to što me zanima!

Pogledajte 'starog' Višnjića u filmu 'Muškarci koji mrze žene'

Višnjić glumi šefa agencije Milton Security, Dragana Armanskog, lik kojeg je Stieg Larsson koristio u sve tri knjige 'Millenium trilogije' pa će Višnjić glumiti u tri filma
Vidi originalni članak

Prema knjizi Stiega Larssona 'Muškarci koji mrze žene', dijela 'Milennium trilogije' snimljen je i film. Američki remake švedskog filma pod naslovom 'The Girl With the Dragon Tattoo' režirao je David Fincher (49), a ulogu u filmu dobio je i Goran Višnjić (39). Višnjić glumi šefa osiguravajuće tvrtke 'Milton Security, Dragana Armanskog kojeg je Larsson u knjizi opisao kao čovjeka rodom iz Hrvatske čija je majka rođena u Grčkoj, a otac u Bjelorusiji. Osim usluga osiguranja, tvrtka koju Višnjić u filmu vodi svojim klijentima pruža i detektivske usluge.

Radnja filma vrti se oko novinara Mikaela Blomkvista kojeg u američkoj verziji glumi Daniel Craig. Blomkvista angažira Henrik Vanger, kojeg glumi Christopher Plummer, kako bi saznao što se dogodilo s njegovom nećakinjom Harriet koja je nestala prije 40 godina. U istrazi mu pomaže zaposlenica tvrtke koju vodi Armanskij, Lisbeth Salander koju glumi Rooney Mara. 

Svjetska premijera filma zakazana je za 21. prosinca, a u hrvatskim će kinima biti od 29. prosinca. Lik Armanskog  pojavljuje se u sve tri knjige 'Millenium trilogije' pa će Višnjić dobiti ulogu u svakoj od tri filmske adaptacije Larssonovih djela.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • tajnamoja 22.09.2011.

    Kad vi to stignete pročitati?

  • torcida_dinamo 22.09.2011.

    "Muskarac koji mrzi zene poslije mene postaces tiiiiiiii" Jelena Karleusa

  • miladraga 22.09.2011.

    Knjige su fantastićne, švedska verzija filma jako dobra, ali knjiga je još bolja, jedva čekam američku, mada mislim da će oni i od tako dobrog materijala uspjet napravit neku limunadu. Čestitke Višnjiću!

Komentiraj...
Vidi sve komentare