To je to što me zanima!

Guinness u rukama ekipe iz predstave "Stilske vježbe"

SVJETSKI REKORDERI Na proslavi 41. godišnjice igranja predstave “Stilske vježbe” glumci Pero Kvrgić i Lela Margitić dobili su plakete Guinessa
Vidi originalni članak

U zagrebačkom kazalištu Vidra proslavljena je 41 godina igranja predstave “Stilske vježbe”, premijerno izvedene 19. siječnja 1968. godine u Teatru &TD. Redatelj Tomislav Radić (68) uloge je povjerio već tada iskusnim glumcima Peri Kvrgiću (81) i Miji Oremović (90), koji su potpisali ugovor za deset izvođenja. Nitko nije vjerovao da će se kazališni eksperiment koji na 99 načina govori o zgodi u tramvaju broj 11 odigrati više od deset puta. Predstava je ubrzo postala hit, a nakon dvije godine igranja Miju Oremović zamijenila je Lela Margitić (67).
Poslije predstave glumcima su uručene plakete Guinnessove knjige rekorda za najdugovječniju predstavu na svijetu u kojoj igraju isti glumci. Jedino se “Mišolovka” Agathe Christie u Londonu igra dulje, ali su se glumci više puta mijenjali.
Dobro raspoloženi glumci razrezali su slavljeničku tortu zajedno s autorom prijevoda Tonkom Maroevićem (67), a redatelj Radić zbog gripe je ostao kod kuće.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare