To je to što me zanima!

HRT odlučio: Hrvatsku će na Eurosongu predstavljati klapa

Povjerenstvo HRT-a odlučilo je posve novu grupu koja će Hrvatsku predstavljati na Eurosongu sastaviti od, po njihovu mišljenju, šest najboljih klapskih pjevača
Vidi originalni članak

Klapska pjesma Hrvatsku će sljedeće godine predstavljati na Izboru za pjesmu Eurovizije. HRT na svojim stranicama danas je objavio javni poziv za odabir pjesme.U njemu traže tri originalne pjesme (stihovi i glazba) klapskog glazbenog izričaja - jednu glavnu i dvije rezerve. Pjesmu će odabrati Povjerenstvo sastavljeno od troje članova koje će imenovati HRT. Nakon izbora pjesme isto Povjerenstvo bacit će se na sastavljanje klape koja će nas predstaviti u Europi.

Naime, hrvatsku pjesmu na Eurosongu neće izvesti nijedna od postojećih klapa nego nova, satkana od šest najboljih klapskih pjevača iz zemlje. Na ovaj način HRT je pjesmu za Eurosong birao i prethodne dvije godine kada su nas u Europi predstavljali 'Lahor' i Darija Kinzer te Nina Badrić i njezino 'Nebo'.

Idi na 24sata

Komentari 214

  • grrr 25.01.2013.

    Opet nećemo ući u finale, a ako bude tako, mislim da je vrijeme da se HRT-u oduzme licenca i da se da prilika rtl-u ili novi, možda bi oni napokon postigli uspjeh..

  • Perle 14.12.2012.

    Volim klape,ali treba nam za Eurosong nešto sa više ritma

  • Zmayo 28.11.2012.

    ček..hrt je izabrao ko bu predstavljal Hrvatsku? a kaj ne pitaju više građane za to? da oni glasuju jer ipak pjesma predstavlja i građane, ne samo državu..počeli samoinicijativno birat predstavnike..prvo nina sad ovi..koma

Komentiraj...
Vidi sve komentare