To je to što me zanima!

HRT-ovo povjerenstvo tvrdi da pjesma Lighthouse nije plagijat

Stručno povjerenstvo HRT-a za Eurosong, u kojem sjede glazbenici Emilio Kutleša, Ante Pecotić i Maro Market, donijelo je zaključak kako pjesma Lighthouse, nije plagijat
Vidi originalni članak

Stručno povjerenstvo HRT-a za Eurosong, u kojem sjede glazbenici Emilio Kutleša, Ante Pecotić i Maro Market, donijelo je zaključak kako pjesma Lighthouse, koju izvodi Nina Kraljić, nije plagijat. U priopćenju kojim se tako demantiraju napisi nekih švedskih portala o velikoj sličnosti pjesme s hitom švedske pjevačice Zare Larsson, stoji:

Pjesma 'Lighthouse', koju pjeva Nina Kraljić, prema zakonskim odredbama nije plagijat. Naime, postoji fraza od dvaju taktova identičnih onima u pjesmi 'Uncover', što je u glazbi čest slučaj. Međutim, po mišljenju stručnoga povjerenstva ne postoji dovoljno elemenata koji bi upućivali na to da je riječ o neupitnome plagijatu, jer definicija plagijata podrazumijeva melodijsku liniju od četiri takta koji se u potpunosti poklapaju s originalom, što u ovoj pjesmi nije slučaj’, kaže se u priopćenju HRT-a.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • Little Tut 30.03.2016.

    Prvo i osnovno pitanje je tko je izabrao Ninu da u ime Hrvatske ide na Eurosong. Dalje, Eurosong je oduvijek bio izbor za PJESMU Eurovizije, a ne za PJEVAČA Eurovizije, pa je logično da PJESMA bude iz Hrvatske, dok za pjevača nije bitno. Treće, ako će zaista ići, neka joj netko kaže da promijeni, jer je ovo užas kaj nosi na glavi!

  • uvela ruža 30.03.2016.

    Meni se pjesma sviđa..i želim joj što bolji plasman..

  • 30.03.2016.

    Ovo sa slanjem Nine Kraljić na eurosong s tim jadom od pjesme je kao kad bi nas Hajduk predstavljao u ligi prvaka...

Komentiraj...
Vidi sve komentare