To je to što me zanima!

Hrvatska 'Merlinka' danas piše samo duhovne pjesme

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
NEZABORAVLJENA: Eurovizija ju je pretvorila u najveću pop zvijezdu bivše Jugoslavije, no Tajči se odrekla slave i bogatstva te otišla u Ameriku
Vidi originalni članak

Zagrepčanka Tatjana Matejaš Tajči (39) 1990. pobijedila je u Zadru na tadašnjoj Jugoviziji. Sramežljiva 19-godišnjakinja oduševila je zemlje bivše Jugoslavije plavim uvojcima kakve je nosila Marilyn Monroe i kratkom narančastom haljinom. Iste godine u Zagrebu je na natjecanju za najbolju pjesmu Europe osvojila sedmo mjesto. Upoznala je talijansku zvijezdu Tota Cotugna, a hit “Hajde da ludujemo” proslavio ju je preko noći. Tad joj je klavijature svirala kantautorica Milana Vlaović (36), koja joj je bila i prateći vokal.
- Više se ne čujemo, ali veseli me što moja kći Nika (6) zna pjesmu i rado je sluša na rođendanskim zabavama - rekla je Milana. Na vrhuncu karijere 1992. Tajči je otišla u Ameriku. Htjela je postati glumica, ali je 1998. upoznala menadžera Matthewa Camerona. Vjenčali su se godinu dana kasnije i dobili tri sina: Dantea (9), Evana (7) i Blaisa (4). Žive u Cincinnatiju, Ohio, a Tajči se potpuno posvetila vjeri i pjeva duhovnu glazbu.
- Nedostaju mi prijatelji i obitelj, šetnje kvartom u kojem sam odrasla i sjedenje u kafićima - rekla je Tajči prije nekoliko godina.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • manitou 29.05.2010.

    to je bila najjača pjesma te godine, misterija je kako nije pobijedila...puno bolja od rock me koja je i dovela eurosong u zagreb

  • tajnamoja 29.05.2010.

    Predsjedniče03 Tatjana je Slovenka bulazniš.

  • predsjednik03 29.05.2010.

    na vrhuncu karijere . . hmm 1992. . . nije li tada rat počeo? tatjana bre . . ma zbrisala je iz zemlje kad su granate počele !! šta je vama?!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare