To je to što me zanima!

Hrvatsku na dodjeli Oscara predstavljat će film 'Crnci'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Film je u strogoj tajnosti izabrao žiri sastavljen od 17 članova komisije Hrvatskog društva filmskih djelatnika. Već je nagrađen s tri Zlatne arene
Vidi originalni članak

Film Zvonimira Jurića i Gorana Devića predstavljat će nas na dodjeli Oscara u kategoriji najboljeg stranog filma. 'Crnci' su izabrani odlukom 17 članova komisije  Hrvatskog društva filmskih djelatnika (HDFD). Odluku donesenu tajnim glasovanjem objavio je predsjednik komisije Zvonimir Rumboldt. 'Crnci' su ratna drama produkcijske kuće Kinorama iz 2009. godine. Na prošlogodišnjem Pula film festivalu film je osvojio Zlatne arene za režiju, najbolju mušku sporednu ulogu i za ton. Radnje filma bazirana je na akciji izvlačenja tijela poginulih branitelja. Rakan Rushaidat, Nikša Butijer, Krešimir Mikić i Franjo Dijak glume preživjele članove voda kojem zapovjednika glumi Ivo Gregurević koji želi nanijeti štetu neprijateljima unatoč primirju. Kad krenu u akciju shvate da su sami sebi najveći neprijatelji. 

Idi na 24sata

Komentari 11

  • Harun32 15.09.2010.

    Ja kontam neki film o crncima kad ono o domobranima ili ti ustasama.

  • theviper 15.09.2010.

    Postoji li ikakva mogucnost da Hrvati snime film u kojem nema rata, prostacenja, Ive Gregurevica, mracnih scena i slicnih gluposti?!

  • poppy 15.09.2010.

    Ovo je neko smeće kao, uostalom i svi naši filmovi. Red rata, red tučnjave, puno krvi i ,naravno, neizostavnih scena seksa, a sve to na čelu sa Gregurevićem. Ma fuuuujjj!

Komentiraj...
Vidi sve komentare