To je to što me zanima!

Ima li bolja obrada 'Stairway to Heaven'? Page i Plant plakali...

Hit Led Zeppelina i inače je nezahvalna pjesma za obradu jer je u originalu toliko dobra, a kamoli još kad to radiš pred Robertom Plantom i Jimmyjem Pageom...
Vidi originalni članak

Ann i Nancy Wilson iz grupe Heart pjevale su obradu pjesme 'Stairway to Heaven' tijekom nastupa u čast Led Zeppelina na dodjeli priznanja Kennedy Center Honors, najveće američke nagrade za životni doprinos američkoj kulturi kroz umjetnost. Nagrada je dodijeljena članovima Led Zeppelina Robertu Plantu, Jimmyju Pageu i Johnu Paulu Jonesu na gala večeri u subotu.

Ipak, vrhunac večeri bio je nastup sestara Wilson, koje su svojom obradom pjesme 'natjerale' Planta i Pagea da zaplaču, a američki predsjednik Barack Obama tijekom cijelog nastupa samo je oduševljeno klimao. Na kraju nastupa sestre su doživjele ovacije publike, a članovi Led Zeppelina bili su jedni od prvih koji su ustali da im zaplješću.

Zajedno sa grupom Heart nastupio je i sin pokojnog bubnjara Led Zeppelina Johna Bonhama, Jason, koji je naravno svirao bubnjeve.

Tijekom dodjele nagrada Obama je održao govor u čast Led Zeppelina.

- Kada su se Jimmy Page, Robert Plant, John Paul Jones i John Bonham pojavili na glazbenoj sceni tijekom kasnih 1960-ih, svijet ih nije očekivao. Imali su pjevača s grivom poput lava i fantastičnim glasom, vrhunskog gitarista zbog čijih izvedbi su se ljudima vilice otvarale do poda, svestranog basista koji je jednako dobro znao svirati i klavijature te bubnjara koji je lupao kao da mu život ovisi o tome. Led Zeppelin je Ameriku osvojio već prvim akordom - rekao je Barack.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare