To je to što me zanima!

'Imam se priliku udvarati jednoj od najljepših hrvatskih glumica'

Glumačka družina Histrion predstavila je program svog 38. ljeta, a mlada glumačka ekipa nije skrivala dobro raspoloženje pred premijeru predstave 'Krčmarica Purgerica' koju igra lijepa Dea Presečki
Vidi originalni članak

Od akademije mi je bila želja biti u Histrionu, kao i igrati u 'Svoga tela gospodar', nije mi se ostvarila želja da igram kajkavca, ali se barem imam priliku udvarati jednoj od najljepših glumica u Hrvatskoj - ovako je Marko Hergešić najavio premijeru 'Krčmarice Purgerice' na 38. zagrebačkom histrionskom ljetu. 

Družina ima novu predstavu,  premijera je u subotu, 8. srpnja, a igrat će cijelo ljeto, 40 puta, izuzev nedjelja i ponedjeljaka, sve do 2. rujna. 

'Krčmaricu Purgericu' režirao je Dražen Ferenčina, u glavnoj ulozi je mlada Dea Presečki, o kojoj su imali samo riječi hvale. Kaže da joj je ovo bila želja od upisa na akademiju i da joj je, kao Purgerici, ova uloga odlično sjela. Radi se o suvremenoj adaptaciji predstave Carla Goldonija, 'Gostioničarka Mirandolina', koja od Venecijanke iz 18. stoljeća postaje krčmarica-Purgerica na Opatovini, a staleže iz originalne predstave zamijenila su zanimanja građevinara, umjetnika, tiktokerice, blogerice i političara Jole, kojega igra Hergešić. Krčmarici Barici, kao ni u originalu, tako ni danas ne može odoljeti nitko, a redatelj Dražen Ferenčina posebno je istaknuo važnost mlade postave i kreativnosti koju je donijela Petra Mrduljaš na radu ove adaptacije. Kroz šalu je spomenuo da je sreća da počinju ovako rano jer će ove godine krčmarica imati još dvije adaptacije - u Splitu i Požegi, a kroz sve se proteže ta glavna tema ženskih ljubavnih odnosa.

Svježina u postavi nije mogla proći nezamijećeno ni na predstavljanju ovogodišnjeg ljetnog programa, a o žrtvi koju su morali podnijeti govorili su, tko drugo nego šljakeri ove predstave. 

- I sami znate da je kroz Histrion prošla cijela jedna elita hrvatskih glumaca, ove godine smo mlađi i jako je ugodno. Cijeli život pratim Formulu 1 i od osme godine sam propustio možda tri godine. Za Božić sam se odlučio počastiti i kupio sam si karte za utrku u Austriji koja je bila prošli vikend. I zbog naših divnih proba, naravno nisam mogao ići. Ipak ni najmanje mi nije žao zbog ovih divnih ljudi oko mene - u šali je ispričao Ivan Grčić kojemu je ovo treća godina u Histrionu, a sad igra konobara Franceka. 

Osim zagrebačke, uživati će i publika na obali i otocima - paralelno se od  15. kolovoza prikazuje 'Mali Raj'. Prema najavama postave u 'Krčmarici Purgerici' očekuje nas dobra preslika društva iz staleških u današnje odnose, tog narcizma kojeg svi krijemo u sebi, ali i ono važnije, puno smijeha i dogodovština u ovom cirkusu s likovima.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare