To je to što me zanima!

Indijanci repetirali oružje i prijetili Deanu Dvorniku

Nakon što je posjetio Ameriku namjerava o tome snimiti film. Naime, napao ga je jedan pekinezer i nekoliko kanadskih švercera duhana iz rezervata
Vidi originalni članak

Kod fra Joze Grubišića u franjevačkoj župi Sv. Nikole Tavelića u Montrealu Dean Dvornik (47) proveo je 15 dana. Tražio je Indijance, plemenske glazbenike i plesače koje je želio dovesti na splitske Bačvice. Mislio je da su Indijanci u rezervatu Akwesasne, teritoriju na granici Amerike i Kanade, druželjubivi. No prevario se.
- Nisam im bio simpatičan, a nisam znao ni da im je švercanje duhana unosan biznis i da su negostoljubivi. Kutija cigareta u Kanadi stoji 50 kuna, a oni ga proizvode i prodaju dvostuko jeftinije. Išli smo od vrata do vrata tražeći da nas netko preveze na riječni otok, na kojem živi poglavica - prisjeća se Dean.
Na prvom posjedu napao ga je pekinezer.
- Indijanac me upozorio da na njegov teritorij ulazim na vlastitu odgovornost. Krenuo sam prema njemu misleći kako ćemo se dogovoriti nešto. Fra Jozo me povukao za rukav i rekao mi: 'Napravi još jedan korak i upucat će te’. Nisam ni shvatio da je tip repetirao. Poslije mi je fra Jozo ispričao da je Hrvat stradao na sličan način - ispričao je Dean. Na izlasku iz rezervata dočekalo ih je nekoliko policijskih auta. Policajci su im prekopali stvari jer su mislili da švercaju duhan. Njemu i fra Jozi to je bilo smiješno. Dean će o ovoj pustolovini snimiti dokumentarac, a osim toga namjerava otvoriti jazz i blues klub u Splitu.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • fijolica 13.01.2010.

    Je, poznato je da su kanadski Indijanci krvožedni i krvoločni i da iz rezervata nitko živ ne izlazi !!!!

  • babygirl 13.01.2010.

    ma njemu i Danijeli i jos nekim pojedincima samo da je kruha bez motike......... eno i ona ce snimati dokumentarac

  • sanja4 12.01.2010.

    šta ovi bunca?

Komentiraj...
Vidi sve komentare