To je to što me zanima!

Intendant riječkog HNK: ‘Mira je sanjala kako će pred hrvatskom publikom još igrati, još se dati’

Smrt Mire Furlan teško je pogodila našu glumačku zajednicu i svi imaju nešto za reći o jednoj od najboljih glumica s ovih prostora. O suradnji s njom progovorio je i Marin Blažević, intendant riječkog HNK
Vidi originalni članak

S Mirom sam se posljednji puta uživo vidio dan prije njezinog povratka u Los Angeles, u prvom tjednu srpnja prošle godine, nakon što je u riječkom HNK nastupala u predstavi "Vježbanje života - drugi put", u ulozi sebe same, Mire Furlan. Sjedili smo na jednoj terasi iznad Lovrana, s pogledom na kvarnerske otoke, i dalje od Kvarnera - Mira, Neva Rošić i ja, rekao je povodom Mirine smrti intendant riječkog HNK, Marin Blažević i nastavio:

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Kovali smo planove za naše buduće zajedničke projekte u Rijeci. Razgovarali smo o "Hamletu" u kojem bi Mira glumila, naravno, Hamleta, a Neva njegovu majku Gertrudu. Razgovarali smo o "Kralju Learu" u kojem bi Neva glumila Leara, a Mira, naravno, Ludu. Razgovarali smo o Elektri u kojoj bi Mira glumila Elektru, a Neva njezinu majku Klitemnestru - rekao je pa nastavio: 

- Svakome tko pozna dramsko kazalište, Miru i Nevu, neće biti teško iz tih naslova i uloga sastaviti priču o Mirinom životu, njezinoj osobnosti i glumačkoj posebnosti. Mira je tada predložila Nevi i da zajedno glume u predstavi njezine, Mirine, drame - "Dok nas smrt ne razdvoji". Kad se danas sjetim tog poslijepodneva, tih razgovora, uloga i naslova - zanijemim.

Mira Furlan preminula je u 66. godini nakon teške borbe s virusom Zapadnog Nila, kojim ju je zarazio komarac.

 

Idi na 24sata

Komentari 52

  • saborski pacov 24.01.2021.

    Počivala u miru ,ljepotice !

  • cjelodnevni svemir 23.01.2021.

    Ravnatelj drame zagrebačkoga HNK ”osjeća sram“zbogtretmana koji je u rodnom gradu doživjela pokojna glumica.Taj isti gospodin sve one,tu spadam i ja,koji se drznu o tomenešto komentirati proglašava ”vranama”koje grakču.

  • nori 🖖 23.01.2021.

    Dosta se i davala

Komentiraj...
Vidi sve komentare