To je to što me zanima!

Ivo Sanader iz New Yorka ponudio pomoć V. Šuteju

Vjekoslav Šutej (57) od ljeta se bori s akutnom leukemijom. Dok je bio u Americi, šefa dirigenta nazvao je i premijer, koji se raspitivao kako mu je
Vidi originalni članak

Gospodinu Šuteju pomoći ću i sa svojim srcem ako mu moja koštana srž ne odgovara. Ponudio je maestru pomoć i naš čitatelj. No zasad mu neće biti potrebna jer u bolnici u Seattleu daju sve od sebe da mu pronađu spasitelja. Ta bolnica ima na raspolaganju 17 milijuna donora koštane srži i matičnih stanica, a jedan će sigurno odgovarati, misli ravnatelj Zagrebačke filharmonije Miljenko Puljić.
- Zahvaljujemo ljudima koji su mu voljni pomoći, ali bolnica u kojoj je Šutej najbolja je u svijetu za liječenje od leukemije. Maestro čeka da mu završi druga kemoterapija i tada će mu presaditi koštanu srž - govori Puljić. Dodaje kako se sa šefom zagrebačkih dirigenata čuo prije tri dana. Bio je dobro rapoložen i znatiželjno je propitkivao o svemu što propušta na poslu.
- On se iz kreveta brine za program i pita kako idu probe filharmonije. Njegov prijatelj Carreras s njime je tri puta razgovarao - rekao je Puljić. Za maestrovo zdravlje raspitivao se i premijer Ivo Sanader koji se u New Yorku sastao i s Bono Voxom. Tijekom posjeta tom gradu  nazvao je Šuteja na mobitel i pitao treba li mu pomoć.
- Pričali su desetak minuta. Podržao ga je i pitao kako je - zaključio je ravnatelj.


FILHARMONIJA OTVORILA ŽIRO-RAČUN ZA POMOĆ
Zagrebačka filharmonija uskoro priprema specijalni koncert za pomoć svome maestru. Šutej je dosad za liječenje potrošio 1,2 milijuna kuna ušteđevine. Potrebno mu je još 1,7 milijuna kuna. Ako želite pomoći, novac možete uplatiti na račun: “Za sufinanciranje liječenja šefa dirigenta ZF-a Vjekoslava Šuteja”, i to u Hrvatskoj poštanskoj banci na broj: 2390001-1500007708.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • branchburg 26.09.2008.

    Cekaj....mora nesto ostat i za Chanela :))

  • user_2971 26.09.2008.

    velike su to pare... ajde da je mlađi čovjek,al i ovak mu preostaje još desak godina... rađe neg to donira bolesnoj djeci...

  • sanja4 26.09.2008.

    zar sanader misli prodat koji sat iz svoje kolekcije? toga napuhanog smrada više mi je dosta. nudi naš novac i kao on je dobrotvor. je li nudi pomoč penzionerima koji su na rubu egzistencije!?Šutelju brz i uspješan oporavak!

Komentiraj...
Vidi sve komentare