To je to što me zanima!

Jadranka Kosor: Možda i ja pogledam tu predstavu...

Glavni akteri u ovoj modernoj verziji Euripidovoe drame 'Kiklop' ismijavaju se dominantnoj religiji i premijerki Kosor šalju 'škakljive' i slikovite poruke
Vidi originalni članak

Ja sam Kiklop koji odlazi u kršćanski raj i sa sobom nosi najljepše stvari, one koje mu puno znače. Razmišljao sam i shvatio da je fotografija Jadranke Kosor svakako jedna od njih jer je to osoba koja može spasiti naš narod. Premijerkina slika na mom spolovilu izraz je divljenja i poštovanja, rekao je Damir Martinović Mrle. Pjevač Leta 3 s kolegom Zoranom Prodanovićem Prljom glumi u predstavi 'Kiklop' velikogoričkog kazališta Scena Gorica, čiju ravnateljicu Senku Bulić lokalna HDZ-ova vlast želi otjerati. Na premijeri je iznenadio mnoge pokrivši spolovilo glavom Jadranke Kosor.
- To je dio scenarija. Publika je bila oduševljena. U njoj nisam vidio političare, valjda su čuli o čemu je riječ - kaže redatelj Ivica Buljan. Premijerka je priopćila da podupire slobodu izražavanja te da će prvom prilikom doći pogledati predstavu. U njoj Mrle i Prlja izvode pjesmu 'Omađijaj me' sa stihovima 'Bozan zvoni, Šuki prdi, Jadre sere na gradele, dođe Čoban pa pobere, kažeš mi da si se kao da si se po narodu hrvatskom posrala'.

I SLOVENCI ĆE VIDJETI KOSOR NA SPOLOVILU
Jedinu sačuvanu Euripidovu satiru 'Kiklopa'  i u staroj Grčkoj smatrali su društveno kritičkim tekstom. Predstavu Scene Gorica već su pozvali u Ljubljanu, Pulu i Rijeku, a redatelj Buljan vjeruje da će biti dugovječna.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • petardeseti 01.03.2011.

    kazalište apsurda nam svaki dan prirediš a u glavnoj si ulozi ti..predlažem ti da pošalješ svoje i karamarkove bijesne pse na kondicione treninge jer će im trebati za sutrašnji večernji maraton ...hahahahah

  • lizi 05.10.2010.

    Nemoj JAco put Gorice ako boga znaš.... jedva te podnosim na tv-u

  • nema me 05.10.2010.

    Ti JACO imas svaki dan dobre predstave,

Komentiraj...
Vidi sve komentare