To je to što me zanima!

Jamie zaposlio pedofila koji je silovao djevojčicu od 12. god.

Popularni televizijski kuhar uvjeren je da je njegov novi štićenik odslužio svoju kaznu i da mu, kao i svima, treba pružiti priliku da bude funkcionalni član društva
Vidi originalni članak

Jamie Oliver (39) poznat je po tome da voli pomagati djeci slabijeg socijalnog i ekonomskog statusa. Tome služi i njegov program 'Fifteen' u kojem daje priliku problematičnim mladima da u njegovom restoranu stasaju u prave kuhare. Sudionici programa obično su oni koji su kao 'klinci' imali probleme poput ovisnosti, lakših prijestupa i slično. Popularni kuhar naišao je na oštru osudu javnosti jer je jedan od njegovih novih štićenika osuđivani pedofil. David Mason (24) s devetnaest godina silovao je dvanaestogodišnju djevojčicu zbog čega je dvije godine proveo u popravnoj ustanovi za mladež, a dvije godine bio je na uvjetnoj kazni. 

Mason je slobodan od ove godine, a Jamie smatra da i njemu treba pružiti drugu priliku. Mnogi su ljuti jer brojni klinci koji nisu počinili nikakav zločin i nisu bili nasilni sanjaju o takvoj prilici, a Oliver ju je dao osuđivanom pedofilu. Unatoč kritikama, produkcija programa ostaje pri svojoj odluci. 

- Bio je potpuno iskren o svojoj prošlosti u prijavi, a mi smo odlučili da mu trebamo pružiti priliku jer je odradio svoju kaznu - rekao je Oliverov glasnogovornik.

Strog odabir kandidata

Svake godine zanimanje za program 'Fifteen' je veliko. Tisuće kandidata želi priliku 12 mjeseci raditi u Jamievom restoranu i istovremeno se školovati uz pomoć stručnog Oliverovog tima. Prijaviti se mogu svi mladi od 18 do 25 godina starosti koji su nezaposleni. S obzirom na to da imaju velik broj prijava, ekipa 'Fifteena' stroga je pri izboru kandidata kojima treba takva prilika i koji su iskreni u namjeri da završe zahtjevan program.

Idi na 24sata

Komentari 28

  • poglavica dugi nos 18.10.2014.

    jadan dečko odsluđio je kaznu i to je to. vi bi samo nekog vješali. onda ne treba dati novu priliku ni razvedenim ljudima ni homoseksualcima prava. kako ste licemjerni može vas biti sramota. nemojte suditi drugome bit će vam suđeno. tražite trn u oku drugome a ne vidite u svome oku balvan

  • ella123xD 18.10.2014.

    dobar i budala ......

  • Linz 17.10.2014.

    Jamie, nemoj biti dijete, David je opasan (od glagola opasnost) !!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare