To je to što me zanima!

Jasna Gospić: Ne dopuštam Kondži da mi preotme pjesmu

Skladatelj Joško Banov u jednoj je emisiji izjavio kako je njegova supruga Zorica Kondža prva otpjevala pjesmu 'Zar je voljeti grijeh', iako je to zapravo bila pjevačica Jasna Gospić
Vidi originalni članak

Sarajevska pjevačica Jasna Gospić (56) prva je, kaže, "Zar je voljeti grijeh" otpjevala na Splitskom festivalu 1985. godine.

- Odmah sam se zaljubila u pjesmu, meni leži taj 'morski' zvuk. Pri odlasku u studio Joško je bio nervozan kako će to ispasti, ali na kraju je bio nevjerojatno zadovoljan. Tada sam preko njega i upoznala njegovu djevojku Zoricu Kondžu - rekla je Gospić o suradnji s glazbenikom Joškom Banovom (61).

Osvrnula se na njegove tvrdnje kako je upravo njegova supruga Zorica Kondža (57) prva otpjevala već kultnu pjesmu koja je kasnije prošla kroz ruke mnogih glazbenica poput Tereze Kesovije i Doris Dragović.

- Jasno mi je da me se želi izbrisati iz te priče, i često čujem kako Zorica kaže 'pjesma je moja', no odlučila sam progovoriti zbog svoje publike jer ovo predugo traje - rekla je Gospić.

Neki obožavatelji komentirali su kako pjesma pripada prvenstveno skladatelju, a onda i svima onima koji je pjevaju, dok se drugi slažu da treba biti korektan i pošten u navođenju podataka.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 16

  • Linz 04.11.2017.

    Nešto mi nije jasno, jel' ova Jasna iz Gospića il' je iz Splita ...............................nikako da skontam !!!

  • 11 BILI 04.11.2017.

    Prvi puta cujem za Jasnu Gospic. po meni pismu Zar je Voljeti Grijeh je bolje otpivala od Kondze.

  • Policija 04.11.2017.

    Pjesmu je na festivalu “Split 85” otpjevala Jasna Gospic, dok je Zorica Kondza otpjevala “Pokoru” s Josipom Gendom. Zorica je pjesmu “Zar je voljeti grijeh” obradila tek potkraj 90-ih i to kao live izvedbu pa me cudi otkud joj pravo da svojata pjesmu koju je Jasna proslavila. Zoricin suprug Josko Banov, kao autor pjesme, moze je dati kome hoce, ali red bi bio da ne umanjuje zasluge pjevacice koja je pjesmu ucinila evergreenom.

Komentiraj...
Vidi sve komentare