To je to što me zanima!

Jesenska sezona dobro počela, Hanks i Eastwood su pri vrhu

Današnja filmska industrija uglavnom je fokusirana na ljetnu sezonu. No kako se čini, i jesenska je postala bitna jer novi film Toma Hanksa žari i pali na kino blagajnama
Vidi originalni članak

'Sully' Toma Hanksa i Clinta Eastwooda uletio je bez ikakvog problema u jesensku filmsku sezonu i donio studiju poprilično dobrih 35 milijuna dolara. Kako su za film procjenjivali da bi mogao donijeti 'samo' 25 milijuna, moramo reći da je stvarno impresivno što je uspio donijeti gotovo 50% više nego očekivanog.

Ne samo to, već je prema rangiranju CinemaScorea, tvrtke koja se bavi istraživanjem tržišta filmova, film u iznimno dobroj kategoriji A. Znači, osim što je zaradio i više nego pristojan novac, gledatelji su film ocijenili poprilično kvalitetno, tako da možemo očekivati da će 'Sully' biti prvi hit jeseni.

Jasno, kako film slijeće u kina u jesenskoj sezoni, posve je jasno i da cilja na barem nekog Oscara. Niti Tom Hanks kao niti Clint Eastwood nisu se još izjasnili o tome, no nesumnjivo je da ćemo čuti njihova mišljenja u skorašnje vrijeme. Da podsjetimo, Hanksu je Oscar prošle godine izmakao, što zbog prosječne izvedbe u filmu 'Most špijuna', što zbog nevoljkosti kritičara da ponovno dodjeljuju Oscara prijašnjim dobitnicima. Hoće li se takva povijest ponoviti vidjet ćemo u veljači.

Tom Hanks u filmu 'Sully' glumi Chesleyja 'Sullyja' Sullenbergera, pilota koji je uspješno sletjeo svojim oštećenim avionom na površinu rijeke Hudson, nakon što mu je jato gusaka uništilo dva motora. Eastwood je film režirao prema scenariju Todda Komarnickija, a bazirano na autobiografiji pilota Sullenbergera.

Pogledajte video

'Čudo s Hudsona', u režiji Clinta Eastwooda, već možete pogledati u našim kinima, u distribuciji Blitz filma.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • OM Sai Baba 13.09.2016.

    Flight (2012) denzela washingtona nije bogzna šta, ali je televizija u boji naspram ovom.

  • OM Sai Baba 13.09.2016.

    oscar je odavno izgubio kredibilitet. bridge of spies ej dobar film. prvi spielbergov koji mi se sviđa, a hanks je bio standardno dobar, a zašto nije dobio oscara kriv je dicaprio kojem su namjestili pobjedu da mu se kao oduže što mu je kipić izmakao više puta. inače bridge of spies je bio po meni i najbolji film, bolji od sicaria koji ni nije bio u konkurenciji.

  • OM Sai Baba 13.09.2016.

    upravo sam pogledao film i nisam se razočarao. film je loš kao i manje više svi eastwoodovi. čitav film je manje više dosada, oko 70% filma sully i njegov kopilot sjede u nekoj sobi pa kasnije velikoj konferencijskoj dvorani i odgovaraju na pitanja istražnog povjerenstva. i na to se u biti svodi čitav film. ono što bi trebalo bit najzanimljivije i davat ton čitavom filmu sama akcija pada u rijeku i spašavanja putnika uzima tek nekih desetak minuta. od početka do kraja filma dominiraju česti sullyjevi flasbackovi i razgovori sa ženom koja je btw neuporedivo ružnija od one prave sullyjeve koja je vrh, mogli su stavit neku ljepšu da je glumi, ovo je stramota plus razvlačenje pred komisijama ne doprinosi dinamici. sve u svemu još jednom sam potvrdio svoje sumnje: 1. amerikanci kao masa drugih gledaju svašta (avatar, american sniper, sully sve su to filmovi upitne kvalitete koji su poharali kino blagajne) 2. eastwood ne može napravit, nikad nije i nikad neće dobar film lišen patetike, ispraznosti i dosade. da se barem napravio kakav takav dramatičan akcić makar i isprazan jer eastwood drugačije ni ne zna, bilo bi puno bolje od nekakve mlake, dosadne drame kako je trailer u biti i vukao. ocjena negledljivo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare