To je to što me zanima!

Joksimović na Eurosong ide s plagijatom pjesme Coldplaya?

Na društvenim mrežama i internetskim portalima raspravlja se o velikoj sličnosti Joksimovićeve pjesme 'Nije ljubav stvar' s hitom 'Paradise' benda Coldplay
Vidi originalni članak

Nakon što je u subotu na RTS-u predstavio pjesmu 'Nije ljubav stvar', s kojom će Srbiju predstavljati na ovogodišnjem Eurosongu u Azerbejdžanu, Željko Joksimović našao se na udaru zbog navodnog plagiranja.

Na društvenim mrežama i internetskim portalima u Srbiji uskoro su se pojavili brojni napisi i rasprave da je pjesma, koja se u engleskoj verziji zove 'Synonym', zapravo plagijat, piše dnevniavaz.ba. Neke su njezini početni taktovi uvelike posjetili na hit 'Paradise' britanskog benda Coldplay dok neki misle da ima dosta sličnosti s glazbenom podlogom 'It Is You' iz  'Shreka' američke pjevačice Dane Glover.

Joksimović i Alek Aleksov napravili su aranžman za pjesmu 'Nije ljubav stvar' dok su Marina Tucaković i Miloš Roganović autori teksta balade s etno elementima.

Joksimović je 2004. godine digao prašinu zbog pjesme 'Lane moje' s kojom je na Eurosongu u Turskoj osvojio drugo mjesto. Tada mu je tužbom zbog plagiranja prijetio azerbejdžanski pjevač Alihan Samedov.

Idi na 24sata

Komentari 61

  • TiaNemaPrezimena 16.03.2012.

    huh??

  • Taychy 14.03.2012.

    Željko, trebao si uzet Libero, milsim da bi Srbi bolje prošli s tom pjesmom. Nije ni ova loša, ali..

  • bubalu07 13.03.2012.

    Pjesma je savršena!!!!!To se zove pjesma!!!!!Nina me užasno razočarala....inače ima savršene pjesme ali "Nebo" je katastrofa veća...Željko,predobar odabir!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare