To je to što me zanima!

Još jedna verzija legendarnog SF romana stiže nam u kina

Arrakis, pješčani planet. Jedini je izvor 'Začina', tvari koja produljuje život te omogućava putovanje kroz sve dubine svemira. Tko kontrolira 'Začin', kontrolirat će i svemir
Vidi originalni članak

Legendary Entertainment uspio je steći prava na adaptaciju jedne od najpopularnijih znanstveno fantastičnih franšiza u povijesti, 'Dine'. Prava za adaptaciju ustupili su nasljednici originalnog  autora, Franka Herberta, njegov sin Brian Herbert, koji kao pisac održava franšizu aktivnom te spisateljeva unuka, Kim Herbert. Oboje će u novoj adaptaciji raditi kao izvršni producenti.

Za one koji se ne sjećaju, klasični roman SF-a, 'Dina', adaptirana je 1984. godine u film kojeg je režirao David Lynch. No nakon iznimno teške produkcije te značajnih problema s adaptacijom, djelo je uspjelo na kino blagajnama steći samo 30 milijuna dolara, dok je koštalo za to doba iznimno visokih 40 milijuna. Premda je kritika o filmu uglavnom pisala loše, napominjući da je film odlično dizajniran, no da je promašio bit romana, do današnjih dana film je ipak stekao kultni status.

2000. godine snimljena je i televizijska serija, koja je priču adaptirala značajno vjernije originalnom djelu, no zamjerke su ipak date na račun niske kvalitete produkcije i vrlo "televizijskom" izgledu serije.

Daljnje vijesti o ovom projektu moći ćete čitati u našoj filmskoj rubrici čim postanu dostupne.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 22.11.2016.

    jedva čekam :) knjige čuvam k'o oko u glavi! Paul muad'dib :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare