To je to što me zanima!

Jubilarna predstava: Vještica na operi u zagrebačkom HNK

U predstavi su nastupali kao Vještica Hillary Dora Lipovčan, kao Maria Bellacanta Gorana Biondić Ruško, Marija Kuhar Šoša, kao Vili Kristijan Potočki, Kazuhiro Tamari
Vidi originalni članak

Prije osam godina prvi put je u zagrebačkom Hrvatskom narodnom kazalištu izvedeno djelo Petera Lunda 'Vještica Hillary ide u operu'. Danas će u foyeru kazališta biti stota izvedba (11 sati).

U ovom djelu vještica Hillary neprestano “visi” na internetu i sudjeluje u raznim virtualnim aktivnostima. Jednog dana na nagradnoj igri osvoji ulaznice za operu, no ona ne zna što je to. U Priručniku za vještice ode potražiti odgovor. I pronašla ga je. U njemu piše kako je “opera kazalište u kojem se pjeva”.

- Kazalište zaigra čovjeka, a igra je božanstvena aktivnost našeg duha. Opera pjeva priče o ljubavi, a ljubav je spontana igra - najavio je predstavu redatelj Ivan Leo Lemo.

Hillary se u priči vrlo brzo zaljubila u operu. Prvo je svojim moćima teleportirala u svoje odaje opernu pjevačicu Mariju Ballacantu. Ona joj otpjeva nekoliko arija i vještica se oduševi Kada je došla na operu i sjela u gledalište, mislila je da nema bolje i čarobnije stvari na svijetu.

- Predstava mi je dobra je govori o današnji tinejdžerima koji su stalno na internetu. ne znaju što je opera, ali ni puno drugih riječi - komentar je jednog dvanaestogodišnjaka.

U predstavi su nastupali kao Vještica Hillary Dora Lipovčan, kao Maria Bellacanta Gorana Biondić Ruško, Marija Kuhar Šoša, kao Vili Kristijan Potočki, Kazuhiro Tamari.

POGLEDAJTE VIDEO:

  Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare