To je to što me zanima!

Jura Stublić uoči koncerta: Od svirke se nekad dobro živjelo

Roker je za tjednik 24sata Express ispričao kako je nekad po klubovima u noći znao zaraditi prosječnu mjesečnu plaću. Više ne snima iz protesta prema piratima
Vidi originalni članak

Roker Jura Stublić (57) u petak 25. veljače koncertom u zagrebačkom klubu Boogaloo proslavit će 30 godina od objave prvog albuma grupe Film. U ekskluzivnom intervjuu za tjednik 24sata Express prisjetio se djetinjstva u rodnom Sarajevu. Iz njega je s roditeljima otišao kao sedmogodišnjak. Ispričao je sve o studiju kemije, filozofije, sociologije i indologije u Zagrebu, a okrio je i što je sve morao raditi kako bi zaradio za prvu gitaru. Stublić je rekao kako je ljubav prema glazbi naslijedio od oca opernog pjevača. Nekad je svirajući po klubovima u noći znao zaraditi prosječnu mjesečnu plaću. Više ne snima ništa novo iz protesta prema piratima.

- Ljudi prže CD-e i ‘downloadaju’. Autorska prava više ne mogu zaštititi - kaže glazbenik.

Cijeli intervju pročitajte u petak u novom broju 24sata Expressa

Idi na 24sata

Komentari 8

  • holodomor 24.02.2011.

    Hahaha ...on protestira zbog pirata. :D Jedni ljudi, malo poznatiji u svijetu glazbe od gospona Jure, zvani Radiohead su odlučili svoj album dat svakome da skine s njihovog sajta i plati ako želi i kolko želi. I opet će zaradit jer će čak i oni koji bi inače samo skinuli sve dat koji dolar baš zato jer nisu na to prisiljeni. Da je svako tolko pošten pa da želi da se njihov rad plati kolko vrijedi za piratstvom ne bi bilo potrebe, a onaj ko vrijedi nekaj bi i dalje zaradio. Pa di bi ja došo da sam svaku pjesmu koju sam slušo u životu platio 10-20 kn kolko je prosječna cijena ako kupuješ albume u dućanima. Ni Bill Gates me ne bi izvuko iz dugova. Gadno je to kad se čovjek naziva glazbenikom, a radi glazbu samo da bi dobio novce. Zato je svako dobar u početku, dok uživa u tome, kasnije kad je stara ogorčena budala samo zna srat.

  • fallen_angel_1 24.02.2011.

    sanjam da laž nije jača od istine...jedva čekam koncert <3

  • user_83804 24.02.2011.

    ANA NIRVANA <3

Komentiraj...
Vidi sve komentare