To je to što me zanima!

Kandidati se posvađali, a Špiček šokirao ocjenom: 'Ovo je jedno od najlošijih jela u showu...'

Ja osobno nisam nikad neki recept ispoštovao do kraja. Dobiju se natuknice pa dodaš ili oduzmeš ovisno o tome što si naučio u svom stažu kroz kuhanje, kazao je Tomislav Špiček prije samog kušanja jela
Vidi originalni članak

U ponedjeljak navečer u showu ‘Tri, dva, jedan – kuhaj!’ tjedan je započeo vatreno. Bilo je tu svega, od nesuglasica I svađa do vrlo niskih ocjena koje su šokirale kandidate.

POGLEDAJTE VIDEO 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kandidati su po drugi put u showu pripremali jela iz davnina te su za to imali 75 minuta. A kako se nikada nisu susreli s tim povijesnim jelima, rijetki su imali hrabrosti eksperimentirati na svoju ruku. Većina parova držala se striktno zadanih sastojaka, što se žiriju u nekim jelima baš i nije dopalo jer su u njima vidjeli puno nelogičnosti. 

- Ja osobno nisam nikad neki recept ispoštovao do kraja. Dobiju se natuknice pa dodaš ili oduzmeš ovisno o tome što si naučio u svom stažu kroz kuhanje - kazao je Tomislav Špiček prije samog kušanja jela.

Prve su na red za ocjenjivanje stigle Mirela i Ljuba koje su žiriju ponudile pastrvu s bademima i krumpirom te su bile vrlo zadovoljne svojim jelom. 

- Moram pohvaliti kako pastrva izgleda, jako sam zadovoljan kako ste to odradile, jako dobro - pohvalio ih je Ivan Pažanin te su djevojke osvojile 24 boda. 

Jazz i Joško pripremali su teleći ragu s povrćem, no nisu oduševili nepca žirija onako kako su očekivali.

- Fino je i ukusno, ali fali taj neki završni udarac. Žao mi je jer Joško i Jazz puno znaju i uvijek na kraju tako završi da im nešto fali - kazao je Pažanin, a par je dobio ukupno samo 17 bodova za pretvrde knedlice u raguu.

TRI, DVA, JEDAN -KUHAJ! Marija i Dario oduševili, Josipa i Danijelu loš umak bacio na dno

Ivana i Aki ponudili su odrezak kakav je jeo barun Trenk na svom dvoru, no Špičeku se nije svidjela boja umaka u jelu pa je to izazvalo male nesuglasice između člana žirija i Akija. 

- Meso je mekano, fino začinjeno, lijepog izgleda, ali s umakom mi nešto ne štima. Nešto danas nije dobro, vidim ja - kazao je Špiček Akiju, koji mu nije ostao dužan:

- Nije ni vama prošli tjedan bilo dobro!

Mala razmirica brzo se primirila te su prijatelji zaradili 23 boda za svoj punjeni odrezak s prilogom.

TRI, DVA, JEDAN - KUHAJ Vrhunske namirnice izazvale su kaos! Bilo je suza, ali i smijeha

Jelo Jozefine i Ksenije, zvano Kraljevska piletina s tjesteninom, također nije uspjelo ispuniti visoka očekivanja koja žiri ima.

- Ovo jelo neka ostane na dvoru i neka ga kraljevi jedu. Ja ću radije jesti s kmetovima piceke. Tjestenina mi je dobro odrađena, ali ostalo ništa nije dobro - komentirao je Špiček pa su Brođanke od njega dobile trojku i ukupno zaradile samo 16 bodova. 

Bolje ocjene nisu čekale ni plemićki lungić s lovačkim knedlama koji su pripremali Ivana i Velimir jer su prozvani zbog prevelike količine sastojaka u svom jelu.

- Mislim da je ovo jedno od najlošijih vaših jela u ovom showu - izjavio je Špiček kojem nije bilo jasno zašto je par stavio 200 grama mljevenih oraha u umak za meso. 

- Ja sam shvatila zadatak da se ništa ne dodaje i ne oduzima nego da tako kako piše u receptu tako i je. Zadatak je da se držimo recepta. A Špiček se ustao na lijevu nogu - komentirala je Banfić kojoj je Špiček dao dvojku za jelo iz davnina, a onda je Pažanin pojasnio situaciju.

- Problem je u neznanju. Meso je bilo dobro, ali umak je sve prekrio i bilo ga je previše, nisu trebali sve servirati - rekao je splitski chef, a par je zaradio najniže bodove večeri, samo 11 bodova.

Posljednji na kušanju bili su Danijela i Josip, kojima je ovo bio izrazito buran dan jer su se gotovo cijelu emisiju prepirali. 

- Danijela je u redu osoba, samo malo dosadna. Pusti stvari i neće preuzeti odgovornost na sebe nego kaže da ja napravim, a onda mi pametuje iza leđa - požalio se Josip koji je najčešće zadužen za pripremu mesa, pa je tako Danijela ovaj put samo trebala ispeći krumpir.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • svasta 31.03.2021.

    Draga Źeljka, kao mentor kuharskog natjecanja trebali biste znati da se bešamel umak kuha 10-ak min a ne 30-35 min kako ste konstatirali.Ukoliko ste koristi pravilan omjer maslaca, brašna i mlijeka dobit ćete pravilno kuhan umak koji NIJE brašnast upravo radi pravilnog omjera.

  • RI051_1 30.03.2021.

    Da mije znat u kojim to restoranima rade ti super kuhari ili su bez posla pa se iživljavaju na TV .

  • ♾shedow♾ 30.03.2021.

    Svi ovi iz žirija bi pored Francuza,Talijana,Japanaca i inih chefova izgledali ko seoski kuharčići a tu prodaju pamet ko da imaju 4 Michlenove zvjezdice.

Komentiraj...
Vidi sve komentare