To je to što me zanima!

Kandidati se snašli: Kozji sir i škripavac umjesto mozzarelle

Parovi Crvenog tima showa sinoć nisu briljirali u pripremi proljetnih roladica stoga im se večeras pruža nova prilika da poprave situaciju na tablici ukupnih bodova
Vidi originalni članak


Parovi Crvenog tima showa 'Tri, dva, jedan – kuhaj!' sinoć nisu briljirali u pripremi proljetnih roladica stoga im se večeras pruža nova prilika da poprave situaciju na tablici ukupnih bodova. Međutim, priprema domaćeg mozzarella sira od samog početka svima će biti težak zadatak

Ako kod kuće još nikada nisu napravili ovu talijansku vrstu svježeg sira, večeras će biti vrijeme da natjecatelji Crvenog tima to i nauče. Na svojim će radnim jedinicama naći sve sastojke za pripremu domaće mozzarelle, koju će poslužiti uz bruschette s namirnicama po vlastitom izboru. 

- Treba pedantnosti u pripremi mozzarelle. Kao da radiš kolač. Temperature mlijeka su vrlo bitne, a i rijetko tko može isprve pogoditi, trebaš par puta odraditi da bi je napravio kako treba - objasnio je Špiček natjecateljima na šta trebaju pripaziti dok ukuhavaju mlijeko i sirilo.

Temperature o kojima Špiček priča vrlo su važne u pripremi mozzarelle, zbog čega su natjecatelji dobili i kulinarske toplomjere. Teškoće s kuhanjem počele su već na samom početku - i dok će jedni mjeriti temperature u Fahrenheitima umjesto u Celzijusima, drugi će zaboraviti skinuti plastični poklopac s toplomjera.

Ina i Dina u dućanu su kupile i kozji sir, za svaki slučaj da im domaća mozzarella ne uspije, dok su Mario i Boris uvjereni da prave škripavac umjesto talijanskog sirnog specijaliteta. 

Što će na to sve reći žiri, doznat ćemo večeras u novoj epizodi kulinarskog showa 'Tri, dva, jedan – kuhaj!' u 20:45 na RTL-u.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare